Чемпіонат Романівської селищної ради із футболу досяг екватора

Чемпіонат Романівської селищної ради із футболу досяг екватора

Футбольні матчі, проведені у неділю, 25 липня 2021 року, стали екватором чемпіонату Романівської селищної ради із футболу.

Нагадуємо, що участь у чемпіонаті Романівської громади беруть чотири футбольні колективи. Отож кожна із команд-учасниць провела по три матчі, і перше коло чемпіонату залишилося позаду. Попереду відповідно – також три гри, і чемпіонат на тому фінішує.

Але вже перше коло чемпіонату Романівщини виявилося цікавим і сприяло стабільній появі на стадіоні у Романові чималої кількості вболівальників. Як правило, усі матчі чемпіонату відбуваються на полі стадіону Романівської ДЮСШ у неділю.  Перша гра розпочинається об 11-й годині, друга – о  16-й. Минулої  неділі лідер першості «Зоря-2» із Романова грала із командою «Полісся» із села Паволочка. Романівські футболісти виявилися значно сильнішими за паволоцьких «полісян» і перемогли із загальним рахунком 3:1. Однак команда із Паволочки і цього разу здобула повагу у вболівальників на стадіоні у Романові. Адже оплески на адресу аматорської команди із Паволочки лунали не лише від їхніх земляків, які щонеділі супроводжують команду на поєдинки у  Романові. Аплодують гостям також і багато хто із романівчан, які приходять на стадіон.

 У другому матчі ігрового дня чемпіонату 25 липня між собою зустрілися команди «Еней» із Романова та «Зірка» із села Врублівки. «Зірка», звісно ж, не «Зоря», яка виступає у чемпіонаті Житомирської області і займає доволі пристойне місце посередині турнірної таблиці обласного чемпіонату. Але тут, у Романові, – свої правила і свої традиції, тому «Еней» налаштувався дати справжній бій «зірковій» команді із Врублівки. Слід зауважити, що гра у цілому проходила у рівній боротьбі, і жодному із суперників віддати очевидної переваги не можна було за жодних обставин. У цій ситуації долю гри вирішив один гол, який було забито у ворота «Енея». Щоправда, гол було забито не без помилки романівського воротаря, але що поробиш – це футбол!  Інших гольових моментів ніхто із гравців обох команд у цьому матчі так і не реалізував. Таким чином, врублівські футболісти отримали перемогу і зберігають реальну можливість наздогнати лідера чемпіонату Романівської селищної ради.

Відео дня

А лідером після першого кола чемпіонату Романівської селищної  ради була і залишається  команда «Зоря-2» із Романова. Нагадаємо, що «Зоря-2» виступає у першості області серед колективів другої ліги. І виступає доволі непогано. У  чемпіонаті  Романівської селищної ради «Зоря-2» виграла усі поєдинки першого кола і тепер посідає місце лідера чемпіонату. Однак, як ми вже повідомляли вище, наступної неділі, 1 серпня 2021 року,  у Романові відбудеться дуже цікавий поєдинок між «Зорею-2» і врублівською «Зіркою». Нагадуємо, що врублівська команда може наздогнати свого меншого (чи молодшого)  суперника, якщо 1 серпня виграє у «Зірки-2». Хоча попереду буде ще дві гри, але доля чемпіонства у Романові може вирішитися якраз у перший день серпня 2021 року.  Тож на стадіоні у Романові цього недільного ранку буде повний і цілковитий ажіотаж. Нагадуємо – матч розпочинається об 11-й годині!

Але як би не завершився чемпіонат Романівської громади, який проходив упродовж півтора місяця і щонеділі дарував уболівальникам аж 180 хвилин цікавих та захоплюючих епізодів футбольної боротьби, але якраз він запам‘ятається багатьом  любителям футболу на Романівщині. Так, це не чемпіонат Європи, але ж якраз тут грають усі свої: сусіди, друзі, земляки. По-друге, чемпіонат громади дав можливість пограти у футбол і показати свій футбольний хист багатьом ветеранам романівського футболу, які  засиділися на лаві запасних або ж і взагалі потрапили у списки  непридатних для футболу на рівні обласного чемпіонату.

Але куди важливіше те, що до середовища «дорослого» футболу якраз у ході чемпіонату Романівської селищної ради підтягнулися  щонайменше 4-5 юнаків, які грали у складі усіх чотирьох команд, що взяли участь у нинішньому чемпіонаті. Це, до речі, одне із головних завдань місцевого чемпіонату, коли у складі футбольних колективів знаходяться  гравці, які незабаром (а то й зовсім скоро) зможуть виступати на рівні першості Житомирської області. Звісно ж, попереду ще три поєдинки, але вже зараз команда із села Паволочки претендує на звання чи статус відкриття чемпіонату. Так, хлопцям із сільської глибинки нелегко тягатися із хлопчаками, які мають за плечима чималий стаж занять у  Романівській ДЮСШ. Але «Полісся» ні перед ким не труситься і на всі поєдинки виходить із бажанням більше забити і менше пропустити. Тому приклад футболістів із Паволочки має бути повчальним і вартим для наслідування хоча б ще у 2-3 селах Романівської селищної ради. Аби наступний чемпіонат Романівщини  проходив би вже за участі не чотирьох, а шести команд. Це – як мінімум!

Віктор Єрофєєв

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up