Здобутий реванш задає настрій у головних матчах!

Здобутий реванш задає настрій у головних матчах!

У Романові, завдяки турботі та підтримці депутата Житомирської обласної ради від політичної партії «Наш край», генерального директора ТОВ «ВІВАД 09» Ігоря Ходака, успішно  грають у чемпіонаті та першості Житомирщини дві футбольні команди – «Зоря» і «Зоря-2». Рівно півтора місяця тривала літня перерва у чемпіонаті Житомирської області із футболу.

Команди-учасниці по-різному проводили своєрідний тайм-аут, який тривав з 26 червня до 14 серпня. Романівський футбол, наприклад, відзначився чемпіонатом Романівської селищної ради, фінальні поєдинки якого заплановані на 24 серпня – День незалежності України – і стануть таким чином елементом святкової програми у Романові.

14 серпня 2021 року на стадіоні Романівської ДЮСШ відбувся поєдинок між командами другої ліги першості Житомирщини. У гості до Романова прибули футболісти ФК «Ярунь» (Новоград-Волинський район). Інтрига поєдинку великою мірою пояснювалась тим, що романівські футболісти із команди «Зоря-2» у першому колі  чемпіонату зазнали у Яруні потужної поразки. Відтоді, щоправда,  минуло більше трьох місяців, і тепер футболісти «Зорі-2» демонструють куди більше злагодженості та взаєморозуміння. Ну а за рівнем функціональної готовності, індивідуальної майстерності молоді романівські футболісти переважають багатьох суперників серед колективів другої ліги.

Напередодні гри відчувалася певна напруга, адже романівська команда памятала прикру поразку наприкінці квітня, і тепер хлопці буквально рвалися у бій із лише однією метою – взяти реванш. Матч розпочався із розвідки, але спочатку футболісти із Яруні почувалися фаворитами, оскільки займали у турнірній таблиці першості друге місце, а «Зоря-2» за підсумками першого кола мала тільки  четвертий результат. Проте вже після перших 15-ти хвилин гри «Зоря-2» здобула перевагу над суперником і в одній із атак романівські футболісти  відкрили рахунок. Гра одразу пожвавішала, гості вирішили за будь-яку ціну зрівняти рахунок, але... Другий гол ФК «Ярунь» отримав через грубу помилку свого воротаря. М’яч після удару півзахисника «Зорі-2» Артема Покаюка торкнувся трав’яного покриву і перескочив через  голкіпера ФК «Ярунь». 2:0, але до завершення першої половини гри «Зоря-2» мала ще дві реальні нагоди збільшити рахунок. Гості також відповідали  гострою атакою, і лише майстерність та вдалий вибір позиції воротаря «Зорі-2» врятували господарів стадіону від голу. У другому таймі  футболісти «Зорі-2» міцно перехопили ініціативу та не віддавали її суперникові до завершення гри. Із двох реальних нагод «Зоря-2» одну зуміла використати і довести підсумковий рахунок у грі до 3:0. Отже, реванш відбувся, і «Зоря-2» тепер відстає від другої стрічки у турнірній таблиці лише на одне очко. Наступної суботи романівська молодь їде на гру до Малина, де наших футболістів чекає дуже складна гра. Але знову ж таки рівень готовності «Зорі-2» до поєдинків із найсильнішим суперником  сьогодні  достатньо високий.

Відео дня

Ще одна романівська  команда – «Зоря» – 14 серпня грала на виїзді у Ставках із командою «Полісся». Романівчани гідно протистояли іменитому супернику, якого ще й сьогодні вважають головним претендентом на «золото» чемпіонату вищої ліги. Той факт, що футболісти зі Ставків дійшли до фіналу кубка Небесної сотні, говорить про справжню силу команди. «Полісся» все ж таки спромоглося забити гостям один гол, який і вирішив долю матчу. Схоже на те, що вже у наступному матчі підопічні тренера «Зорі» Віктора Чорного докладуть надзусиль, аби порадувати своїх прихильників перемогою.

І наостанок про вболівальників та відвідувачів стадіону у Романові. Їх поки що не так багато, як в інших містах і селах Житомирщини. Скажімо, у Яруні на гру із «Зорею-2» прийшло більше п’яти сотень вболівальників. У Малині чи Коростені на стадіоні під час футбольних поєдинків менше тисячі  вболівальників не буває. У Романові, де завдяки турботі та підтримці генерального директора ТОВ «ВІВАД 09» Ігора Ходака, доволі  успішно грають у чемпіонаті та першості Житомирщини аж дві команди («Зоря» і «Зоря-2»), підтримка громадськості поки що перебуває на низькому рівні. Наче й оголошень напередодні матчів у Романові вистачає, але й без нагадувань багато хто із жителів селища знає про те, що щосуботи о 16-й годині у Романові розпочинається великий футбол. Якщо вболівальники хоча б трішечки консолідуються і дружніше відгукнуться на потребу підтримки своїх, і «Зоря», і «Зоря-2» матимуть на домашній арені додаткового, так званого «12-го гравця». Іноді його присутність на трибунах багато чого варта!

Віктор Єрофєєв

Коментарі

keyboard_arrow_up