У Романові відбулась нарада із суб’єктами господарювання з приводу надходжень платежів до бюджету та легалізації робочих місць

У Романові відбулась нарада із суб’єктами господарювання з приводу надходжень платежів до бюджету та легалізації робочих місць

Про це повідомляється на офіційному сайті Романівської селищної ради. 

10 вересня 2021 року у великому залі Романівської селищної ради пройшла нарада із суб’єктами господарювання, які орендують земельні ділянки на території громади, з приводу надходжень платежів до бюджету та легалізації робочих місць.

На зустріч було запрошено 54 юридичні особи – агроформування та 51 фізичну особу – підприємця, які мають в оренді земельні ділянки.

Відкрили та провели нараду голова селищної ради Володимир Савченко та секретар селищної ради Юрій Чумаченко.

Відео дня

З питаннями про реєстрацію договорів оренди земельних ділянок, про оренду господарських дворів та про виготовлення технічної документації на внутрішньо пайові дороги виступив начальник відділу земельних відносин та екології Валерій Мазуркевич. З боку запрошених було озвучено проблеми щодо процедури оформлення земельної документації, вирішення яких не залежить ні від самих підприємств, ні від селищної ради. Домовилися шукати шляхи їхнього усунення.

Начальник фінансового управління Наталія Горобець проаналізувала стан сплати податків за 8 місяців 2021 року агроформуваннями, що здійснюють діяльність на території Романівської громади. Зокрема вона зазначила, що земля – це єдине багатство, яке поки що у нас є. Тож саме несплата або неповна сплата оренди земельних паїв та сплати податку з фізичних осіб з оренди призводять до втрат бюджету.

Також на нараді було озвучено питання про детінізацію зайнятості та доходів населення, у т. ч. і виявлення схем ухилення від оподаткування і ліквідації джерел походження тіньових коштів. Про це поінформувала спеціаліст Романівської ДПІ Житомирської області Марія Соловенюк.

За результатами наради між представниками влади та суб’єктами господарювання визначено домовленість про співпрацю, партнерство, переукладання договорів оренди і укладання соціальних угод.

 

Коментарі

keyboard_arrow_up