У Романівській селищній раді нагадали про обмеження перебування дітей у вечірній час на вулицях та у закладах громадського харчування без супроводу дорослих

У Романівській селищній раді нагадали про обмеження перебування дітей у вечірній час на вулицях та у закладах громадського харчування без супроводу дорослих

У зв’язку з настанням літніх канікул служба у справах дітей селищної ради нагадує, що з метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, стимулювання відповідальності батьків за виховання та розвиток дітей у Романівській селищній раді затверджено графік профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Дозвілля молоді у вечірній час» на літній період 2021 року. 

Перший такий рейд проведено 27.06.2021 року спільно з представниками СПД №1 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області та ОЗЗСО «Романівська гімназія». В ході рейду перевірено дотримання власниками розважальних закладів обмежень щодо їхнього відвідування неповнолітніми, проведено інструктаж представників торгових об’єктів про недопущення продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

У розважальних закладах неповнолітніх не виявлено, проте на вулиці після 22-ї години виявлено 5 неповнолініх дітей, з якими проведено роз’яснювальну роботу щодо належної організації дозвілля.

Шановні батьки!

Відео дня

Законодавством України про охорону та захист прав дитини встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час у громадських місцях, а саме:

Шановні власники розважальних закладів!

Власники закладів сфери розваг, закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з 22:00 до 6:00 дітей до 16 років без супроводження батьків, законних представників дітей. Також вони мають право з 22:00 до 6:00 вимагати у відвідувача документи, що засвідчують особу.

Отже, про що потрібно пам’ятати

 Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up