Погода Годиху знову не підвела, а свято видалось на славу!

Погода Годиху знову не підвела, а свято видалось на славу!

На День Незалежності зазвичай у українців кілька вихідних днів. Отож невипадково найголовніше державне свято України у багатьох містах та селах поєднують із місцевими святами: Днем села, селища чи міста.

Ось чому 22 серпня 2021 року святковий настрій завітав до села Годихи Романівської селищної ради Житомирського району. Відзначати День села Годихи напередодні Дня Незалежності запропонував, а потім і започаткував нинішній староста села Анатолій Фещенко. Так принаймні стверджують чимало місцевих жителів. Варто сказати, що місцевий люд вже звик до традиції, яку вважають гарною і… вчасною. Цікаво, що жодного разу, коли у Годисі вирішують святкувати День села, погода людей не підводила. Ось і 22 серпня 2021 року погожа днина першою привітала жителів Годихи із святом села. А далі, вже ближче до полудня, до села прибули гості, і святкове дійство проходило прямо на майданчику біля клубу, неподалік приміщення старостату (колишньої сільради). Під відкритим небом, у затишному затінку могутніх дерев, люди зібралися для урочистостей, які зазвичай розпочинають святкову церемонію.

До Годихи 22 серпня прибули голова Романівської селищної ради Володимир Савченко та секретар ради Юрій Чумаченко. Депутатський загал Романівської селищної ради представляв Василь Флуд.

Відео дня

Сам сценарій свята був звичним і традиційним. Жителів Годихи, їхніх рідних та гостей привітали Володимир Савченко та Юрій Чумаченко, а місцевий фермер Сергій Муха, який орендує земельні ділянки навколо Годихи, вручив тринадцятьом жителям села, які брали участь у бойових діях на Донбасі, грошові премії розміром в одну тисячу гривень.

Затим настала черга для музичних привітань. Зіркових артистів на свято до Годихи ніхто не запрошував, а музичні дарунки для односельчан підготували їхні земляки – самодіяльні співаки та музиканти. Виступи Катерини Шатило, Петра Шатила, Ольги Осип та Володимира Осипа, Наталії Прокопович були щирими, музично довершеними і оригінальними. Вразив виступ Володимира Осипа, який привітав односельчан грою на саксофоні. Загалом невеликий, але гарно влаштований концерт створив сільчанам чудовий, піднесений настрій.

Далі, як водиться у гарній і дружній родині, сімейне свято продовжили за щедрим столом. Своє вагоме слово сказали  місцеві господині – куховарки Інна Шатило, Жанна Ткачук, Надія Подунай та Ольга Перепелиця. Долучився до організації свята і місцевий підприємець Дмитро Легенький. Загалом свято вийшло на славу. Люди отримали не лише чудовий настрій, але й можливість зустрітися, невимушено поспілкуватися. Усе, чим здавна славилося українське село, жителі Годихи бережуть, шанують і примножують.

Коментарі

keyboard_arrow_up