Головний матч чемпіонату Житомирщини все ж таки пройде у Романові

Головний матч чемпіонату Житомирщини все ж таки пройде у Романові

Фініш чемпіонату Житомирської області виявився напрочуд цікавим, а в чомусь – навіть драматичним.

Романівська «Зоря», яка пройшла чемпіонат без єдиної поразки, ще два тижні тому могла вирішити питання про чемпіонство, але романівчани на своєму майданчику не змогли здолати суперників із Звягеля. Потім була поїздка до Коростеня, де «Зоря» зіграла внічию із «Малом». Натомість у гонитву за лідером включилися лише два колективи – ФК «Бердичів» і «Полісся-2» зі Ставків. «Полісся-2» прагнуть за будь-яку ціну повторити минулорічний подвиг – стати чемпіоном Житомирщини на самісінькому фініші кількамісячного футбольного марафону.

Ось у такій ситуації «Зоря» прибула на матч до Ставків 22 жовтня 2022-го року. «Полісся-2» підготувалося до гри із винятковою відповідальністю. Склад команди було посилено гравцями клубного резерву (а він у «Полісся» немалий), тож футболістам «Зорі» у кращому разі варто було сподіватися хоча б на нічию у Ставках. Проте дива не сталося, і рекордного показника пройти чемпіонат без жодної поразки у «Зорі» тепер не вийде. Ще у першому таймі матчу у Ставках «Зоря» чинила гідний опір минулорічному чемпіону, але у другому таймі господарі стадіону таки дотиснули лідера нинішнього чемпіонату. Матч завершився із рахунком 2:0 на користь «Полісся-2», яке відтепер відстає від романівчан на три  пункти. А стосовно долі чемпіонського титулу, то вона все ж таки вирішуватиметься у останньому турі чемпіонату. «Зоря» прийматиме 29 жовтня 2022 року у себе на стадіоні команду «Ярунь». У першому колі романівські футболісти здолали футболістів із Яруня у виїзному поєдинку. І нині в заключному матчі підопічні тренера Віктора Чорного, граючи на своєму майданчику, мають бути налаштовані лише на перемогу. Хоча «Зорі» достатньо буде зіграти внічию, аби здобуті омріяний чемпіонський  титул. Звісно ж, «Зоря» на домашньому стадіоні має прагнути здолати суперників, аби ще раз продемонструвати, що у нинішньому чемпіонаті романівська команда насправді була найсильнішою. Отже, 29 жовтня, у суботу, на стадіоні Романівської ДЮСШ стане відомою команда – чемпіон чемпіонату 2022-го року. Можна не сумніватися у тому, що на матчі між «Зорею» та командою із Ярунської громади будуть присутніми усі вболівальники романівського футболу, адже нинішня «Зоря» може вперше в історії романівського футболу виграти чемпіонат області серед найсильніших колективів.

Щодо першості Житомирщини та участі у ній ще однієї романівської футбольної команди «Зоря-2». 22 жовтня, у суботу, романівська «молодіжка» приймала доволі незручного для себе суперника із Любара. Футболісти Любара за будь-яку ціну готові поборотися у фіналі чотирьох за путівку до вищої ліги чемпіонату Житомирської області наступного року. Тому до Романова любарчани приїхали із найрішучішими намірами і змогли перемогти «Зорю-2». Після цієї гри у романівської команди, як і раніше, залишається 21 очко, і вона за цим показником зрівнялася із чуднівською командою «Тетерів». Так вийшло, що якраз «Зоря-2» і «Тетерів» зустрінуться 29 жовтня 2022-го року між собою у заключному турі першості Житомирщини у групі «Південь» на полі чуднівського стадіону. Гру першого кола у Романові виграла «Зоря-2», а як складеться сценарій протистояння команд у найближчу суботу – сказати важко. З одного боку, у обох команд претензій на покращення своїх позицій у турнірній таблиці може бути  небагато. Чуднівчани, звісно ж, захочуть взяти реванш за програш у Романові, який фактично зупинив до того переможну ходу «Тетерева» у першому колі першості Житомирщини. Втім, якби там не було, уся увага футбольної громадськості Романова прикута до суботнього матчу 29 жовтня, який відбудеться на полі стадіону Романівської ДЮСШ. Так вийшло, що найголовніший матч футбольного чемпіонату Житомирської області у сезоні 2022-го року пройде все ж таки у Романові. Кому-кому, а романівським уболівальникам пощастило найбільше.

Відео дня

Віктор Єрофєєв

Коментарі

keyboard_arrow_up