Головне – навіть не вода, а приклад колективної співпраці

Головне – навіть не вода, а приклад колективної співпраці

Централізоване водопостачання – не примха часу, а давно перевірена форма комунального сервісу, яка дозволяє людям вирішувати багато щоденних клопотів і проблем.

Вимоги сучасного містобудування передбачають стовідсоткове забезпечення усіх жителів населеного пункту централізованим водопостачанням. У Романові для таких стандартів варто докласти зусиль і багато працювати, але приклад вирішення проблеми з водопостачанням було нещодавно продемонстровано у ході конструктивної співпраці влади із громадою селища. 8 липня 2022-го року така співпраця завершилась відкриттям водогінної гілки для жителів вулиці Богдана Хмельницького та (частково) вулиці Жовтневої.

Завершення робіт, коли звучали слова подяки на адресу будівельників, коли згадали усіх причетних до прокладання та монтажу водогону людей, стало своєрідним підсумком кропіткої знуртованої роботи. Надалі обслуговуватиме новозбудовану гілку водогону комунальне підприємство «Сервіс». Звісно ж, сам процес мобілізації та збору коштів на монтаж водогону був непростим, але якраз це є прикладом того, як жителі вулиці Богдана Хмельницького вирішили долучитися власним фінансовим внеском до появи водогону на своїй вулиці, і цей досвід мають перейняти жителі не лише Романова, а також інших населених пунктів Романівської селищної ради, де вже існують реальні умови для налагодження централізованого водопостачання.

Секретар Романівської селищної ради Юрій Чумаченко

Секретар Романівської селищної ради Юрій Чумаченко у своєму виступі перед жителями вулиці, обладнаної водогоном, якраз і сказав про позитивний досвід співпраці жителів селища із депутатами Романівської селищної та Житомирської обласної ради. Адже якраз депутати Житомирської обласної ради спільними зусиллями змогли мобілізувати майже 600 тисяч гривень коштів обласного бюджету.

Відео дня

Надзвичайно потужний внесок у процесі облаштування водогону на вулиці Богдана Хмельницького належить депутату Житомирської обласної ради і генеральному директору ТОВ «ВІВАД 09» Ігорю Ходаку. Тих коштів, які зібрали жителі вулиці, і тих грошей, які надійшли до Романова завдяки депутатам обласної ради, все одно було недостатньо для того, аби  підрядник, що виконував безпосередні роботи із монтажу та облаштування водогону, успішно їх завершив. Тому повсякчасна допомога та особиста підтримка Ігоря Ходака мала вирішальне значення для завершення такого вдалого і потрібного людям проєкту. Власне кажучи, вже із самого початку його практичного втілення І. Є. Ходак допоміг своїми власними коштами виготовити проєкт майбутнього водогону. Коли постала потреба у придбанні запірної арматури, Ігор Ходак знову допоміг фінансово, сума сягала 85 тис. грн. У залученні техніки для проведення земляних робіт допомагав знову ж таки керівник ТОВ «ВІВАД 09».

Головний підрядник, підприємець із Чуднова Віталій Левик, який власне і виконував більшу частину усіх робіт із прокладання та монтажу водогону, за найпершої потреби у процесі облаштування гілки водогону звертався якраз до Ігоря Ходака. І відмов ніколи не отримував. Сам Ігор Євгенович зауважив, що згуртованість навколо проблеми додає бажання допомагати жителям завершити гарну справу. Участь у процесі прокладання водогону, яку проявив Ігор Ходак, має  послужити прикладом відповідальності для романівських підприємців, бізнесменів, які також можуть (і, мабуть, повинні це робити) періодично долучатися до соціальних проєктів власною підтримкою, власними силами і власними ресурсами.

директор РКП «Сервіс» Валентин Левкович

Знову ж таки нинішній директор РКП «Сервіс» Валентин Левкович каже, що вже зараз новозбудований водогін вводиться в експлуатацію, а це також клопіткий процес, який вимагає чіткості у роботі його підопічних. До речі, Валентин Семенович зауважив, що у Романові відтепер значно побільшало людей, жителів конкретних вулиць селища, які предметно зацікавилися можливістю облаштування водопостачання до своїх домівок. Ну а секретар Романівської селищної ради Юрій Чумаченко у своєму коментарі щодо завершення облаштування водогону на вулиці Богдана Хмельницького зазначив, що відтепер шляхове покриття вулиці, де нещодавно велися монтажно-будівельні роботи, буде належним чином відремонтоване і облаштоване також у найближчі тижні. Ось такий приклад вдумливого, колективного, відповідального підходу до вирішення найважливіших проблем комунального побуту у Романові вже накопичений і вартий найкращого наслідування. Є відчуття, що приклад співпраці громади, місцевої влади, меценатів і добродіїв, які вболівають за порядок і затишок у рідному селищі, отримає немало послідовників.

Віктор Радчук

Коментарі

keyboard_arrow_up