Автобусів у нас побільшає

Автобусів у нас побільшає

Тридцять друга сесія Романівської селищної ради стала позачерговою і збиралася 3 листопада 2022-го року у терміновому порядку. 

Слід зауважити, що більшість депутатів для того, щоб сесія була правочинною, достатньо швидко зібралися у залі Романівської селищної ради і всього за 11 хвилин ухвалили рішення із єдиного питання, що значилося у порядку денному. Якщо конкретніше, депутати ухвалили рішення і дали згоду на перерозподіл коштів із бюджету селищної ради, аби долучитися до купівлі шкільного автобуса у процесі співфінансування із Житомирською обласною військово-цивільною адміністрацією (ОВА). Для освітніх закладів області Житомирська ОВА закуповує вісім шкільних автобусів, і один із них стане власністю Романівської селищної ради. Для цього, власне, депутати й збиралися на сесію, аби підтвердити згоду на співфінансування купівлі автобуса.

Потреба у поповненні парку шкільних автобусів у Романівській селищній раді нині більш як актуальна. Адже із тих 13-ти шкільних автобусів, які займалися підвозом школярів Романівської громади із початку 2021/2022 навчального року, п’ять автобусів було «мобілізовано» для потреб ЗСУ у березні 2022-го року. Усім зрозуміло, для чого українське військо весною 2022-го року дуже потребувало якомога більшої кількості транспортних засобів. Ті п’ять шкільних автобусів із Романова і досі вірою й правдою служать для потреб ЗСУ, а Романівська селищна рада змушена була обходитися у процесі підвозу школяриків лише вісьмома автобусами. Із них два потребували і досі потребують досить суттєвих ремонтів. Отже, кожен новий і додатковий шкільний автобус для Романівської громади сьогодні, як кажуть, на вагу золота. Цілком природньо депутати Романівської селищної ради виявили абсолютне розуміння, і питання про те, аби Романівщина долучилася до купівлі шкільного автобуса, було вирішене за кілька хвилин.

Наталка Рисіч

Відео дня
Коментарі

keyboard_arrow_up