Правоохоронці нагадали, які документи мають бути у мисливців

Правоохоронці нагадали, які документи мають бути у мисливців
З 1 листопада у регіоні розпочинається сезон облавного полювання на диких парнокопитних тварин, а з 8 листопада стартуватиме колективне та одиночне полювання на хутрового звіра. Правоохоронці нагадують мисливцям основні вимоги та наголошують на дотриманні правил безпеки.

Вимоги чинного законодавства, що визначають правові засади діяльності в галузі мисливського господарства та полювання, залишаються сталими. У першу чергу, щоб займатись мисливством, необхідно мати певні документи, а саме:

- посвідчення мисливця;

- контрольну картку обліку добутої дичини;

Відео дня

- відстрілочну картку;

- дозвіл на право носіння та зберігання мисливської зброї.

Відтак, за полювання без відповідного дозволу, у заборонених місцях або час, забороненими знаряддями або способами, відповідно до статті 85 (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення, настає адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від двох до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об'єктів тваринного світу чи без такої.

За незаконне полювання на тварин, на заборонених територіях настає кримінальна відповідальність, згідно із статтею 248 (Незаконне полювання) Кримінального Кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді стягнення штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up