6 грудня: яке сьогодні свято, традиції і погода у Житомирі

6 грудня: яке сьогодні свято, традиції і погода у Житомирі

Сьогодні - День Збройних Сил України! Вітаємо всіх причетних! Пишаємось Вами!

Свята

У понеділок, 6 грудня в Україні - День Збройних сил, у Фінляндії відзначають День Незалежності, в Іспанії - День Конституції, в Перу - День національної поліції, в Азербайджані - День працівників міністерства зв'язку та інформаційних технологій. в Казахстані - День прокуратури, в Польщі - Миколайки.

У цей день у світі відзначаються День народження мікрохвильової печі, День народження Санта-Клауса, католицьке свято святого Миколая, День "Надіньте свої черевики".

День святого Миколая у західних християн

Відео дня

У цей день католики вшановують пам’ять святого Миколая, покровителя мандрівників і дітей. День святого Миколая має релігійне коріння і традиції святкування, вироблені в народі століттями.

День єпископа Митрофана, Митрофанів день

У церкві 6 грудня вшановують пам’ять Митрофана, який відомий як єпископ церкви, котрий жив приблизно в XVII-XVIII столітті і є одним із святих.

Іменини

6 грудня іменини святкують: Олександр, Олексій, Борис, Григорій, Іван, Митрофан, Федір, Макар. 

Традиції і звичаї дня

Наші предки дуже весело проводили цей день: вони гуляли, грали, співали, влаштовували гуляння з пивом і пирогами, які готували разом. Так сильно раділи з того, що остаточно встановився санний шлях. Однак сильних веселощів, а тим більше бенкет краще не влаштовувати, так як зараз час Різдвяного посту.

Вшановували також і ворожили на тих, хто вирушив на війну. Для цього випікали три булки, а в одну з них вкладали хрест. Одну булочку клали на порозі, іншу – біля ікон, а третю – на лавку. Якщо булка з хрестом опинилася на порозі, то скоро повернеться додому родич з війни, а якщо біля ікон, то ця прикмета обіцяє йому смерть.

Погода у Житомирі

Протягом усього дня у Житомирі утримається хмарна погода. Нічний дрібний сніг ще до приходу ранку закінчився. Після обіду він розпочнеться знову і ввечері піде сильніше. Від 2 градусів морозу до 1 тепла.

 

Коментарі

keyboard_arrow_up