Вручення нагород, акція протесту, звернення громадян та розмова про розвиток промисловості – як проходив візит Дмитра Разумкова на Житомирщину

Вручення нагород, акція протесту, звернення громадян та розмова про розвиток промисловості – як проходив візит Дмитра Разумкова на Житомирщину

Голова ВР України Дмитро Разумков 9 грудня 2019 року відвідав Житомирщину із робочою поїздкою.

Розпочався візит із відвідування КУ «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради, де відбулося невеличке спілкування у форматі запитання-відповідь з вихованцями закладу.

Незважаючи на відверто підготовлені запитання, які ставили ліцеїсти, наприклад про ЗНО та подальшу освіту, яка у деяких країнах стає безкоштовною, Дмитру Разумкову довелося відповісти на досить непросте питання щодо продажу землі. Але відповідь не зовсім сподобалась присутнім.

Відповідаючи на запитання про роботу парламенту України, Дмитро Разумков також поінформував про підсумки перших 100 днів роботи Верховної Ради ІХ скликання. 

Відео дня

«За сто днів ми прийняли сто законів, навіть більше», – сказав він, зауваживши, що 82 відсотки у цьому скликанні Верховної Ради України – це люди, які не мали досвіду роботи у якості народних депутатів України раніше. «Добре це чи погано? Мабуть, не мені про це треба говорити – треба дивитися на результати роботи. Однак це скликання Верховної Ради показує досить високу ефективність і в якості, і в кількості законопроєктів, які опрацьовуються та приймаються», – наголосив голова Верховної Ради.

Після ліцею Голова Верховної Ради відвідав Центр вертебрології, де вручив відзнаки Верховної Ради України. Грамоти за заслуги перед українським народом отримали фізичний терапевт відділення реабілітації №1 закладу Валерій Славінський та лікар-ортопед-травматолог відділення вертебрології закладу Олександр Рудой. Крім цього, за вагомий особистий внесок у розвиток сфери охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги, сумлінну працю та високий професіоналізм нагородили цінним подарунком (годинником) голови Верховної Ради України медичну сестру із лікувальної фізкультури відділення відновного лікування закладу Наталію Пивовар. 

Дмитро Разумков наголосив на важливості відновлення медичної інфраструктури. «Багато захисників України сьогодні потребують підтримки держави. Важливо, щоб вони проходили через добрі руки цих лікарів», – сказав політик і підкреслив, що медики такі ж герої, як і воїни на фронті. Він також зауважив, що багато хто з лікарів теж пройшов фронт: «Це дуже важлива праця – повернути людей до нормального фізичного і морального стану».

Після вручення нагород журналіст нашого видання поставив Дмитру Разумкову ряд запитань: «Чому тривають політичні репресії проти журналістів, не розслідуються напади на журналістів, немає свободи слова? Чому у вашому оточенні безліч порохоботів, а злодійкуваті чиновники замість в'язниці йдуть на підвищення?»

Голова Верховної Ради відповів, що не все ще вирішено з кадровою політикою у країні, але вдалося хоча б змусити народних депутатів працювати та відвідувати засідання ВР. Відповіді на іншу частину запитання голова ВР вирішив уникнути і передав спілкування присутньому народному депутату.

Ще одна незручність для приймаючої сторони виникла, коли на виході з Центру вертебрології Дмитра Разумкова зустріла група протестувальників проти будівництва АЗС «UPG». Мешканці будинків по проспекту Незалежності, 29 звернулися до голови ВР з проханням допомогти заборонити будівництво АЗС «UPG» та зі скаргами на неадекватні дії міського голови Сергія Сухомлина, який вирішив взагалі зникнути під час зустрічі, хоча спочатку був присутній. Мешканці будинків відверто звинуватили міського голову у брехні та у небажанні допомогти і передали своє звернення Голові Верховної Ради.

До речі, наступного дня мешканці будинків по проспекту Незалежності, 29 були на особистому прийомі в одного із заступників керівника Офісу Президента. Про результати зустрічі ми поінформуємо читачів додатково.

Потім голова парламенту України вручив відзнаки Верховної Ради військовослужбовцям 95-ої окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. 

«Сьогодні держава докладає максимум зусиль для того, щоб більше ніколи ми не чули про втрати на фронті або поранених. Це непростий і нешвидкий шлях, але ми маємо його пройти. І тут не повинно бути політики – лише спільна державницька позиція», – підкреслив Дмитро Разумков.

Голова ВР також висловив глибоку повагу та вдячність військовослужбовцям і зауважив, що народним депутатам варто брати приклад з української армії. «Ми маємо працювати, незважаючи ні на своє здоров’я, ні на своє життя, віддаючись служінню державі повністю, – так, як це робите ви», – зазначив він.

Військовослужбовці отримали з рук голови ВР почесні грамоти і цінні подарунки. Також за заслуги перед українським народом грамоту вручили усьому колективу 95 ОДШБр ДШВ ЗСУ. Крім цього, Дмитро Разумков оглянув матеріально-технічну базу військової частини.

Після цього робоча поїздка перемістилася до Бердичева, де спікер Верховної Ради оглянув соціально важливі об’єкти Бердичівського району. Так, Дмитро Разумков разом із головою ОДА Віталієм Бунечком та головою обласної ради Володимиром Ширмою оглянули ПрАТ «Бердичівська фабрика одягу». Також голова парламенту України поспілкувався із педагогічним колективом і учнями Центру позашкільної освіти ім. Олександра Разумкова.

 Крім цього, він ознайомився із умовами роботи Бердичівського музично-драматичного театру на Європейській  після проведених ремонтно-реставраційних робіт. Але перед цим його знову чекали місцеві жителі зі своїми проблемами.

Підсумовуючи враження від візиту Голови ВР Дмитра Разумкова на Житомирщину, можна зробити висновок, що місцеві органи влади майже не реагують на потреби громадян. Інакше навіщо чекати представника влади з Києва, щоб просити в нього допомоги на місцевому рівні?

Довідково

Дмитро Разумков народився 8 жовтня 1983 року у Бердичеві Житомирської області. До 14 років Дмитро мешкав у Бердичеві, після чого переїхав до Києва. У президентській компанії 2019 року працював речником виборчого штабу кандидата Зеленського. Стверджував, що працював на волонтерських засадах і не мав домовленостей щодо посади, місця або перспектив. Разумков очолив партію «Слуга народу» після призначення її колишнього голови Івана Баканова 22 травня 2019 року заступником голови СБУ, начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Очолив виборчий список партії «Слуга народу» на парламентських виборах 2019 року.

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up