Вибори виборами, а облрада – на відпочинок до Затоки, або За що будуть голосувати депутати облради на наступній сесії?

Вибори виборами, а облрада – на відпочинок до Затоки, або За що будуть голосувати депутати облради на наступній сесії?

На сайті Житомирської облради за підписом її голови В. Ширми оприлюднене розпорядження про те, що депутати 8 жовтня 2020 року працюватимуть на черговій 32-й сесії обласної ради сьомого скликання.

Ми вже неодноразово розміщували матеріали стосовно того, як депутати Житомирської обласної ради з її керівництвом витрачають кошти обласного бюджету на власні забаганки. Так, у червні ми розповіли про те, що на розгляд тридцять першої сесії обласної ради сьомого скликання 25 червня 2020 року пропонувалося винести на затвердження депутатами проєкт рішення про затвердження Розпорядження голови Житомирської обласної ради від 20.03.2020 № 204-Г «Про передачу автотранспортного засобу», згідно з яким надається дозвіл на передачу з балансу комунальної установи «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я» Житомирської обласної ради на баланс Житомирської обласної ради автотранспортного засобу, а саме легкового автомобіля NISSAN LEAF з держномером АМ0378СК. Також цим розпорядженням надається доручення оформити приймання-передачу автотранспортного засобу згідно з чинним законодавством у місячний термін, а управлінню з документального, комп'ютерного та матеріально-технічного забезпечення діяльності обласної ради виконавчого апарату обласної ради провести перереєстрацію автотранспортного засобу у територіальному сервісному центрі МВС України.

Відео дня

Тоді депутати відмовилися голосувати за дане рішення і відмовилися його затверджувати. Але нашу Житомирську обласну раду однією відмовою не злякати! І тому на чергову 32-у сесію обласної ради було винесено проєкт іншого рішення, де завуальовано депутатам пропонується проголосувати та затвердити той же документ № 204-Г «Про передачу автотранспортного засобу». Навіщу ламати депутатів через коліно, коли строки каденції очільників Житомирської обласної ради закінчуються – невідомо. Можливо, в цьому є свій сенс.

До того ж 18 серпня 2020 року на розгляд постійної комісії облради з питань бюджету та комунальної власності було винесено питання № 4 «Про звернення КУ "Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я" ЖОР щодо надання фінансової підтримки у розмірі 1 048 400 гривень». Тобто також завуальовано пропонуються гроші за використання автомобіля посадовими особами Житомирської облради. Також цікаво, хто буде оплачувати за фактичне використання згаданої автівки з 20 березня. 

Паралельно керівництво облради намагається відкоригувати штатний розклад нової облради. Це взагалі нонсенс – завжди новообрана рада сама вирішувала, що її потрібно. Можна стверджувати, що в цьому є прихована вигода для очільників поки що діючої ради.

Ще більш цікавим виявляється те, що керівництво області вирішило відпочити за кошт платників податків у Затоці. Треба зауважити, що це було вирішено зробити під гаслом Всеукраїнської наради-семінару з актуальних питань децентралізації. Чому цей захід проводиться саме у Затоці – не дуже велика таємниця. Зараз чудовий оксамитовий сезон.

Наша редакція звернулася до Житомирської обласної ради із запитом щодо витрат на відрядження та розмір кошторису. Ми отримали відповідь, але трохи дивну. За свідченням джерел, які заслуговують на увагу, делегація з Житомира з'явилася у Затоці в п'ятницю. Також, за ствердженням нашого джерела, у Затоці була зроблена відмітка про прибуття в документах на відрядження. У наданих нам відповідях з облради також стверджується, що відрядження почалося 11 вересня і закінчилося 15 вересня, що становить п'ять робочих діб. Але запрошення від Одеської обласної ради є тільки на три дні, коли і проводилася конференція, – з 11 по 13 вересня 2020 року. Тобто наші депутати вирішили зробити собі невеличкий відпочинок за наш кошт, оформивши вихідні дня як робочі. Чудове рішення! 

У той же час Секретаріат Асоціації повідомляє Житомирську обласну раду про проведення заходів з 14 по 18 вересня цього року. Тобто знову зовсім інші дати! Де правда і де брехня – нам ще належить розбиратися. Ми знову зробили низку запитів, про результати отриманих відповідей ми також обов'язково повідомимо наших читачів. 

А тим часом на власних сторінках у соціальних мережах представники Житомирської обласної ради рапортують, як вони чудово працюють у Затоці за наші гроші. Тільки чому не викладають фото, де вони відпочивають на березі моря?

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up