В Червоноармійському районі пропонують видобувати пісок та розливати воду

В Червоноармійському районі пропонують видобувати пісок та розливати воду
Вадим Ліскі
Житомирський інвестиційний центр визначив п’ять найбільш перспективних напрямків в Червоноармійському районі.

«Визначені експертами напрямки мають значний та реальний потенціал. Для залучення коштів та реалізації конкретних інвестиційних проектів необхідне виконання тільки двох основних вимог: сприяння влади усіх рівнів та створення професійних бізнес-планів», - підкреслює директор Житомирського інвестиційного центру Вадим Ліскі.

За його словами, Центр вже розпочав підготовчу роботу із розробки інвестпроектів.

Першими двома напрямками є відновлення видобування кварцового піску та виготовлення скла. За експертними розрахунками, існуючих потужностей родовищ достатньо для початку повноцінного процесу видобування піску та запуску невеличких скляних заводів, які колись успішно працювали в саме в цьому районі.

Наступний напрямок - інфраструктурні проекти. Вдале географічне розташування району – поруч з трасою Київ-Чоп - створює можливість для розбудови масштабних логістичних комплексів за рахунок як іноземних, так і вітчизняні інвесторів.

Перспективним є запуск лінії з випуску бутильованної питної води у с.Ягодинка. Біля цього села геологи розвідали 31 км. підземне озеро. Інвестиційна привабливість проекту полягає у досить невеликих капіталовкладеннях та швидкому поверненні інвестицій.

Ще один проект - запуск екологічного виробництва: переробки деревини і виробництва деревинних пелет. У зв’язку з підвищенням ціни на газ, використання цього виду палива є вкрай вигідним.

Вадим Ліскі пояснює, що Червоноармійський район був обраний для вивчення експертами Житомирського інвестиційного центру невипадково - за офіційною статистикою 48% мешканців району не мають постійної занятості. Якщо інвестпроекти вдасться реалізувати, роботу отримає від 1200 до 2000 місцевих жителів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:22 На околиці Житомира чоловік пограбував 49-річну містянку 14:00 Підвищено штрафи за неявку в ТЦК 12:37 Тролейбус № 10 знову вийшов на маршрут 12:21 Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів. З них чотири судді - на Житомирщині Від читача 17:10 Популяризуємо українське. У Житомирі проведуть безоплатний майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки 12:00 Поблизу Райгородка на Бердичівщині знищили мінометну міну часів Другої світової 11:40 Зареєстровано кримінальне провадження по факту розтрати посадовими особами Житомирської міської ради земельної ділянки 11:20 Фахівці обрахували суму збитків довкіллю внаслідок ворожої атаки на промисловий об’єкт у Звягельській громаді - понад 63 млн грн 11:00 79-річного звягелянина з порушенням пам’яті знайшли за 50 км від дому 10:40 Як раніше виглядав фонтан на Михайлівській і який ми, можливо, вже не побачимо photo_camera 10:00 У Житомирі попрощалися з Захисником - Леонідом Мельником 10:00 Мати і син загинули на пожежі у селищі Довбиш на Звягельщині 09:41 Російська армія втратила ще 1300 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 9 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 9 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:49 На базі Класу безпеки житомирські рятувальники навчають підростаюче покоління азам безпеки 17:00 Як отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб 16:41 Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених 16:20 32-річного чоловіка засуджено до довічного ув’язнення за жорстоке вбивство подружжя на Народиччині 16:19 На базі 10 ЦНАПів області створено Центри рекрутингу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up