У відповідях на звернення до народних обранців від Житомирщини немає надії на вирішення проблеми – голова облради

У відповідях на звернення до народних обранців від Житомирщини немає надії на вирішення проблеми – голова облради
«Ми оперативно отримуємо відповіді на звернення, але в цих відповідях, як правило, немає надії на вирішення того чи іншого питання, з якого зверталися», - наголосив голова обласної ради Віталій Француз .

«Для прикладу, питання законодавчого врегулювання видобутку корисних копалин. Я зустрічався з головою Управління Служби Безпеки України в області і з в.о. начальника Управління МВС. Оскільки немає законодавчого врегулювання, вони не можуть, на жаль, на вимогу громадськості припини незаконний видобуток бурштину у північних районах області. Ми зверталися до комітету Верховної Ради України, який опікується природними ресурсами, він перекидає в інший комітет, потім його направляють у міністерства, і ми отримуємо відповіді з міністерств або відомств: ми зараз працюємо за спрощеною процедурою надання ліцензій. Що робити навесні, якщо не приймуть закон, який буде врегульовувати цю діяльність?», - запитує Француз.

Обласна рада неодноразово зверталася щодо надання ліцензій на використання земельних угідь. Попри те, що вже тривалий час у державі йдеться про децентралізацію влади, за словами Віталія Француза, законодавчо не визначено, чи потрібна при наданні ліцензій думка громади. «Треба це питання врегулювати так, щоб ми розуміли, як бути у випадку, коли ми на сесії розглядаємо питання надання права, місцева громада говорить «за», а районна рада – «проти». Яке рішення має приймати депутатський корпус обласної ради, і який вихід із цієї ситуації?».

З цим питанням пов’язана інша проблема, яку назвав голова облради. «У 2006 році надали дозвіл фірмі, яка до цього часу нічого не робила на виділеній земельній ділянці. Ми погодили рішення, а в законі не написано, скільки діє цей дозвіл. Тому у цьому році дали Міністерству дозвіл цю ділянку, оскільки вона вільна, виставити на аукціон. Тепер фірма, яка у 2006 році отримала рішення, пішла в судах це оскаржувати».

Відео дня

Декілька разів обласна рада зверталася з питань не витребуваних земельних паїв, щодо проблем чорнобильців, щодо проходження казначейських рахунків та багато інших. «Я радий, що так оперативно зібралися наші колеги у Верховній Раді, яка тільки починає свою роботу. Багато питань ми разом вирішували, коли були колегами на обласному рівні, тому ми говоримо однією мовою, знаємо все, що відбувається. Ми готові до співпраці з народними депутатами від Житомирщини, і така співпраця має бути», - сказав Віталій Француз.

Облдержадміністрація також передала народним депутатам перелік найбільш проблемних для області питань. Як повідомив Павло Дзюблик, голова міжфракційної групи у Верховній Раді України «За Житомирщину», до її складу входять 9 народних депутатів, ще двоє мають приєднатися найближчим часом.

За повідомленням прес-служби Житомирської облради

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up