Сто днів Сухомлина: падіння і злети міського голови

Сто днів Сухомлина: падіння і злети міського голови
Традиційно кожен політик, який поважає себе, звітує про свої перші сто днів на тій чи іншій посаді. Без нагадувань про них прозвітував голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський.

Екс-мер Житомира Володимир Дебой також не цурався можливості розповісти виборцям про перші кроки своєї діяльності. Тим часом, чинний міський голова Сергій Сухомлин, чиї перші сто днів минули 1 березня, схоже, забувся про цю політичну традицію.

Вибіркове утеплення та підтримка ОСББ

Отже, ми вирішили самостійно розповісти про те, чим запам'яталися житомирянам перші сто днів роботи міського голови. Для аналізу його діяльності ми взяли передвиборчу програму Сергія Івановича і підсумувати, що ж і як зробив міський голова на поточний момент.

Схоже, що пріоритетом у діяльності чинного адміністративного складу міської ради стало наведення порядку у Житомирі. Відтак, почалася війна із кіосками та ятками. Можна робити різні припущення, для чого це роблять у мерії. Адже наводити лад із торгівлею у місті, яке ось-ось отримає новий генеральний план, це дещо поспішно. Як правило, місця для торгівлі визначають після аудиту земель та затвердження генплану. Але залишмо це для фахівців...

Перше «ноу-хау» передвиборної програми Сухомлина — утеплення. І хоча обіцяв Сергій Іванович утеплити ледь не весь Житомир: багатоповерхові будинки, школи, дитсадочки та медичні заклади, поки що зробили це тільки із закладами освіти. До лікарень та поліклінік у чинного мера руки поки не дійшли. Щоправда, довелося об'єднати утеплення багатоповерхових будинків і пільгові умови для ОСББ на утеплення будинків. Оскільки законодавство передбачає передачу житлового фонду у розпорядження об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, то у бюджеті передбачили кошти на утеплення будівель при передачі. Індивідуальних теплових пунктів та теплових лічильників, обіцяних Сухомлином, схоже, чекати житомирянам годі. Те ж саме стосується і дистанційного енергомоніторингу. Хоча це можна списати на виведення житлового фонду із комунальної власності.

Відео дня

Відкритість в ручному режимі

Вдалося отримати зрушення і у спорті. І хоча п'ятикратну фінансову опіку та проектного фінансування майбутні олімпійці так і не отримали, Житомир у найближчому майбутньому може нарешті пишатися своєю комунальною футбольною командою. Принаймні, таке рішення вже прийняли депутати Житомирської міської ради. Передвиборчі ж плани Сухомлина по реконструкції стадіону «Спартак» поки що так і лишаються планами. Ремонт та реконструкція головних спортмайданчиків міста — традиційний атрибут всіх без винятку кандидатів на посаду міського голови. Зрушення отримала і ідея міського голови щодо спортшколи водних видів спорту. Нещодавно на офіційному сайті мерії оприлюднили інформацію про місце, де ймовірно може бути база для цих дисциплін. Ось медицині, яку теж мали фінансувати проектно, пощастило менше. Міський хоспіс, який так само був закладений у передвиборчу програму мера, вже практично створений. Кошти під нього закладені. Але... З ним, здається, назріває скандал. Приміщення шкірвендиспансеру, в якому мерія хоче створити цей заклад, належить Житомирській обласній раді. Більше того, як виявилося, із органом місцевого самоврядування області про це мерія не говорила. І віддавати його громаді міста ніхто не збирається. Про це під час засідання бюджетної комісії міськради розповіла екс-очільниця мерії Любов Цимбалюк.

Непідйомними обіцянками для мера стали кілька питань. Скидається на те, що їх реалізовувати ніхто не збирається. Відтак, десь у мріях Сухомлина лишилися відновлення освітлення у дворах будинків, модернізація світлофорів та облаштування безпечних пішохідних переходів біля шкіл, садочків та медичних закладів. Протягом ста днів у Сергія Івановича не те що не модернізували всі житомирські світлофори, а навіть не відремонтували жодного старого. Те ж саме стосується і безпечних пішохідних переходів.

Тролейбусні маршрути на вулицю Малікова та до Глибочиці, обіцяні Сухомлином у передвиборчій програмі теж навряд чи стануть реальністю. Профільний заступник міського голови Дмитро Ткачук запевнив, що нові маршрути тролейбусів вводити ніхто не буде, оскільки рухомим транспортом вони не забезпечені. Немає зрушень і у транспортній концепції міста. Омріяні житомирянами велосипедні доріжки поки їм лише сняться. На жаль, у мерії ніхто не може запевнити, коли ж саме вони будуть реальністю.

Із реалізованих за сто днів пунктів можна відзначити заборону розміщення реклами у центрі міста. «Український дім», анонсований чинним мером, уже здобув своє приміщення, відведено землю під індустріальний парк.

Незрозумілою є доля ще кількох пунктів програми Сергія Сухомлина. Коли, йдучи на вибори, чинний міський голова обіцяв малому і середньому бізнесу відкриті та прозорі тендери і конкурси, то наразі житомирські бізнесмени мають чимало претензій до Сергія Івановича. Це вже вилилося у протистояння місцевої влади та власників так званих «малих архітектурних форм». І якщо у випадку відсутності у бізнесменів дозвільних документів на їхні кіоски «наїзди» мерії можна зрозуміти, то із «неугодними», але узаконеними, підприємцями справа інша.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Карочи лучше рекламу убрать ато пешком ходить мешает через пешеходные переходы с не рабочими светофорами
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up