«Соціальний ліфт» ні для кого не закритий, – новий голови ОДА Віталій Бунечко під час першої пресконференції

«Соціальний ліфт» ні для кого не закритий, – новий голови ОДА Віталій Бунечко під час першої пресконференції

Пройшло не так багато часу з того моменту, коли 12 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи в Олевську з робочим візитом, представив нового голову Житомирської ОДА Віталія Бунечка та взяв участь у нараді з питань незаконного видобутку бурштину в Житомирській області.

І ось – перша пресконференція нового очільника Житомирської обласної державної адміністрації.

«У середу, 28 серпня, на усі питання журналістів – і про особисте життя, і про реорганізацію роботи ОДА – відповім вичерпно, нічого не приховуючи», – так анонсував свою пресконференцію сам Віталій Бунечко під час заходів з нагоди Дня Державного Прапора України.

Відео дня

З самого ранку у пресцентрі ОДА зібралося досить багато людей. До того ж не тільки журналістів. Прийшли також активісти та громадські діячі. Напередодні саме до них зверталися з проханням не спричиняти перешкоди діяльності журналістів та приходити на особистий прийом до голови ОДА чи на зустрічі з громадськістю. На жаль, ніхто з них не упустив шансу ще раз попіаритися та позаважати представникам ЗМІ виконувати свою роботу.

Розпочалася пресконференція з виступу самого Віталія Бунечка, який назвав компрометацією поширену в деяких ЗМІ інформацію про його причетність до корупційних схем і спростував зв'язок з Ігорем Коломойським.

«Як тільки звідкись з'явилася інформація про те, що я повинен бути призначений заступником голови СБУ (раніше В. Бунечко працював у СБУ – ред.), в Інтернеті поширилася передрукована інформація від 2015 року щодо моїх можливих корупційних оборудок. Хочу відразу сказати, що за 23 з половиною роки служби в органах державної безпеки України я ні разу не був причетний до жодних корупційних скандалів. Кожне слово, яке було надруковано у 2015-му, має своїх авторів, які були зацікавлені у компрометації мене», – зазначив Віталій Бунечко.

Він додав, що окремі ЗМІ, публікуючи цю інформацію, робили посилання на анонімку нібито від офіцерів, але без будь-якого підпису. За словами Бунечка, численні перевірки його службової діяльності не довели достовірність оприлюднених фактів.

«Хочу повідомити, я ніякого відношення до Ігоря Валерійовича Коломойського не маю. Мій рідний брат В'ячеслав працює начальником претензійно-позовного управління департаменту юридичного забезпечення ПАТ «Укрнафта». І якби мій брат був у першій обоймі Коломойського, я, напевно, був би губернатором як мінімум Дніпропетровської області», – додав голова ОДА.

Після традиційного для містечкового бомонду галасу Віталій Бунечко досить різко наголосив, що це його перша в житті пресконференція, адже його діяльність в органах СБУ не була публічною. Особливо наголосив про те, що вже зареєструвався у соціальній мережі Facebook, шукає прессекретаря і планує проводити щотижневі брифінги для журналістів. Це добрі новини, і сподіваємося, що вони не залишаться тільки обіцянками.   

Серед основних тез, що були озвучені під час пресконференції Віталія Бунечка, – обов'язкова поява нових облич в ОДА, боротьба з корупцією та відкритість перед громадськістю. Можна нагадати, що ще під час наради в Олевську щодо боротьби з незаконним видобутком бурштину за участю президента України новопризначений голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко ініціював аудит всіх лісгоспів області. А зараз губернатор також підтвердив курс на повне «перезавантаження» усіх державних структур, в тому числі повне «перезавантаження» облдержадміністрації. До того ж Верховна Рада вже сформувала новий уряд країни.

Ще до пресконференції були звільнені попередні очільники Національної поліції області, СБУ. Також голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко розповів, що перед пресконференцією отримав погодження Держлісагентства України про звільнення начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського, який за рекомендацією президента написав заяву на звільнення.

На даний час більшість силових структур області, окрім прокуратури, вже мають нових керівників.

«По боротьбі з корупцією. Я повторюю, нікуди і нікому носити не треба, квитки продавати ніхто не буде, ми наведемо порядок в бурштиновому хаосі, в тому числі і в інших безладах, які існують. Я вас запевняю, що держава і ми зробимо все для того, щоб цього не було. Ніхто нічим торгувати не буде», – сказав голова ОДА.

Віталій Бунечко зазначив, що в області, як і в усій країні, будуть боротися з корупцією, тому за його дорученням будуть переглянуті всі об'єкти капітального будівництва на предмет відповідності їх реальній вартості.

«Я закликаю всіх, хто має договірні відносини з обласною державною адміністрацією, з управлінням капітального будівництва, вже сьогодні підготувати додаткові угоди і знизити на 10 % і заощадити бюджетні кошти. Ми будемо розбиратися з кожною витраченою гривнею», – зазначив очільник ОДА і закликав усіх, хто має факти про так звані «відкати», інформувати про це правоохоронні органи.

Знову згадуючи про найближчі кадрові зміни, Віталій Бунечко наголосив, що були написані заяви усіма трьома заступниками. На даний час вже звільнений з посади заступника голови Житомирської обласної державної адміністрації Олексій Ясюнецькій, і незабаром така ж доля чекає й інших заступників. Зараз йде відбір на посади заступників, який проводить комісія з попереднього розгляду пропозицій для призначення на посади керівників місцевих державних адміністрацій. Остаточне рішення про призначення буде прийнято спільно з Офісом президента і новим Кабінетом Міністрів. Також Віталій Бунечко запропонував звільнитися з посади начальнику управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА Роману Крисюку і начальнику Служби автодоріг у Житомирській області Геннадію Савченку, які «раптово» пішли на лікарняний.

Новий очільник ОДА сказав: «Житомирська область, як завжди, унікальна, єдина область, де немає жодного голови РДА. Я хочу сказати, що ні для кого «Соціальний ліфт» не закритий, всі можуть подаватися і навіть ті, хто були, а там далі розберуться, хто заслуговує бути головою РДА, а хто – ні. Тому всіх свідомих, хто готовий працювати і змінювати країну, я запрошую: подавайте документи у проект «Соціальний ліфт». Професіоналізм, бажання щось змінити, небажання щось «парєшать» – це найголовніше».

Наприкінці пресконференції знову було наголошено про пошук прессекретаря голови ОДА. Резюме очікуються до 9 вересня цього року.

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up