Сесійна робота депутатів обласної ради

Сесійна робота депутатів обласної ради

38 питань порядку денного опрацювали на черговій 12-й сесії депутати обласної ради.

Загалом робота була скерована на погодження поточних питань у роботі закладів комунальної власності. Традиційно сесійну роботу розпочали з відзначення представників окремих галузей за плідну і якісну роботу. Нагороди отримали педагоги, активні учасники системи самоврядування та представники профспілкових організацій. 

Попри те, що більшість проблемних питань щоденного життя області зараз вирішує Житомирська обласна військова адміністрація на чолі із В. І. Бунечко, сесія Житомирської обласної ради ухвалила чимало рішень, які стосуються завершення процесу реформування системи управління багатьма комунальними підприємствами та установами Житомирської обласної ради. Тож до завершення нинішнього року цей реформаторський процес має бути завершений, для чого конче необхідно було прийняти відповідні рішення.

Відео дня

Окремої уваги варте питання, яке депутати мали розглянути на сесії обласної ради з огляду на політичну ситуацію в Україні, яка стосується міжконфесійних взаємин. Якщо конкретніше, то йдеться про заборону діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви (московського патріархату). У Житомирі певний час поширювалися чутки про те, що якраз церковне питання стане головною причиною відсутності більшості депутатів під час сесії 7 грудня 2022-го року. Хтозна, можливо, так воно й було. Однак коли питання «Про заборону діяльності об’єднань УПЦ (мп)» було поставлене на голосування, 36 (із 39-ти депутатів) проголосували за те, аби направити на адресу президента, а також до Верховної Ради України відповідне звернення щодо заборони Української православної церкви, що досі має спорідненість із російською православною церквою. Таким чином, Житомирська обласна рада, як і більшість обласних рад України, висловила своє ставлення до релігійного угрупування, яке досить пасивно, а подекуди й відверто ганебно висловлювало свою позицію щодо агресії російської федерації проти України.

На цьому, власне, сесія Житомирської обласної ради і завершила свою роботу, успішно розглянувши усі передбачені питання порядку денного. Звісно ж, поживи для роздумів сесія залишила чимало. Причому однаковою мірою розмірковувати над майбутнім доведеться як депутатам, так і виборцям.

Віктор Першко

Коментарі

keyboard_arrow_up