Сесія обласної ради відбудеться у режимі обмеженого доступу

Сесія обласної ради відбудеться у режимі обмеженого доступу

Таку пропозицію підтримала президія, заслухавши інформацію першої заступниці голови ОДА Наталії Остапченко про стан захворюваності на коронавірус в області.

Про це повідомляється на сайті обласної ради.

«Ситуація з захворюваністю на коронавірус в області, та й в цілому по України, дуже складна. Кожен тиждень виявляється все більша кількість нових випадків захворювання. Кількість госпіталізованих через важкий перебіг хвороби збільшується на 20-25%. Щодня через коронавірус ми втрачаємо 20-30 жителів нашої області. Загалом на Житомирщині від початку пандемії ми втратили щонайменше 2500 людей. За попередню добу в Україні зафіксовано 19 455 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, а в області 225 нових випадків, а минулої доби 827 випадків. Ми увійшли в червону зону, вже лікарня ім. Гербачевського почала приймати ковідних хворих. Тож, пандемія тільки набирає обертів. Зараз в лікарнях області перебуває понад 1400 пацієнтів, які потребують кисневої підтримки. Частка невакцинованих пацієнтів суттєва, а тих, що були щеплені принаймні однією дозою складає всього 5% й тільки 0,5% – вакциновані обома компонентами вакцини. Користуючись нагодою звертаюсь до усіх, вакцинація єдиний шлях до колективного імунітету та у боротьбі із хворобою», - зазначила Наталія Остапченко.

Тож депутати проголосували провести сесію в обмеженому режимі з веденням прямої трансляції з сесійної зали.

Відео дня

«Захворюваність стрімко зростає щодня. Тому сесію будемо проводити з обмеженою кількістю людей, запрошуються лише ті, чиї питання розглядатимуть депутати. Що стосується інформаційного забезпечення, то сесію транслюватимуть у прямому ефірі на відповідних ресурсах. Сподіваємось, що всі з розумінням поставляться до такого обмеження, це спрямовано передусім на запобігання поширення коронавірусної інфекції та задля безпеки громадян», - резюмував голова обласної ради Володимир Федоренко.

Також члени президії затвердили порядок дений шостої сесії восьмого скликання. Усього на розгляд сесії буде внесено майже 80 питань.

Участь у засіданні президії взяли голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко, заступник голови обласної ради Володимир Ширма та перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up