Президент України запроваджує 26 лютого День спротиву окупації Криму та Севастополя

Президент України запроваджує 26 лютого День спротиву окупації Криму та Севастополя

Президент Володимир Зеленський заявив про підписання указу про встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Під час відкриття форуму Age of Crimea 2020 Глава держави нагадав, що цього дня, шість років тому у Сімферополі відбулось найбільше зібрання на підтримку цілісності та єдності України.

«Вшановуючи мужність та героїзм усіх учасників мітингу, сьогодні я підписую указ про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Цей день буде відзначатися щорічно, 26 лютого», – сказав Президент.

Володимир Зеленський наголосив, що повернення Криму до України – це не лише його мета як Глави держави та позиція громадянина.

Відео дня

«Це не тільки наша спільна мрія. Це – запорука безпеки на планеті. Це відновлення віри. Віри у міжнародне право та справедливість», – зауважив він.

Президент наголосив, що світова спільнота підтримує Україну в її боротьбі за повернення Криму.

«І ми знаємо, що цей день обов’язково настане», – заявив Глава держави.

Володимир Зеленський підкреслив, що належність Криму Україні є аксіомою, яка не потребує доведення.

«Тут українці на сто відсотків єдині. А отже, повернення Криму – це безспірна частина нашої національної ідеї», – переконаний Президент.

Володимир Зеленський висловив упевненість, що настане день, коли українські спортсмени та артисти знову виступлять у Криму, а Меджліс кримськотатарського народу повернеться до законної будівлі у Сімферополі.

«Все це обов’язково буде. І в цьому зацікавлений весь світ. Бо повноцінне закінчення війни станеться на Донбасі. А в Криму настане повноцінний мир», – зазначив Володимир Зеленський.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв подякував Президенту за ініціативу щодо підписання указу.

«Пане Президенте, я щиро дякую за ваш намір підписати указ, запропонований вам майже 150 народними депутатами практично зі всіх фракцій», – сказав Мустафа Джемілєв.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up