Передвиборчий піар по-Мойсеєвські: як заднім числом та без дозволів перемістити зупинку громадського транспорту

Передвиборчий піар по-Мойсеєвські: як заднім числом та без дозволів перемістити зупинку громадського транспорту

Перед виборами можна побачити різноманітні варіанти піару, особливо у Житомирі. Що тільки не робили кандидати, аби привернути до себе увагу. І лавочки ставили, і банери яскраві вішали, і листівками зі своїми лозунгами й обличчями зупинки обклеювали. Проте ніхто ще не перевершив Юрія Мойсеєва.

Чинний депутат Житомирської міської ради, заради того, щоб отримати голоси за свою персону, навіть зупинку зробив для мешканців Мальованки, щоправда, з порушенням, адже без погодження патрульної поліції та з розглядом даного питання заднім числом. 

Все по порядку

З’являється на сторінці славнозвісного депутата Юрія Мойсеєва публікація, де він позує на фоні нової зупинки на Мальованці. Нічого проти гарних справ не маємо. Це чудово, розвивати інфраструктуру та благоустрій району, проте чому це так активно почало відбуватися саме під час виборів, і чому депутат, задля піару самовільно, без дозволів встановлює зупинку, де на його думку це доцільно – залишається під питанням.

Відео дня

За 5 років свої діяльності зупинкою не займалися, а от саме перед виборами, щоб виконати усі пункти гарних справ, записані Юрієм, без погоджень і комісійних розглядів перед встановленням – зупинку зробили. Чи то, 5 років там зупинка не потрібна була?

«Шановні мешканці Мальованки! Для вашої ж безпеки та безпеки водіїв перенесли зупинку вул. Кармелюка на 50 м вперед, там для неї облаштований заїзний карман та вже встановили лавочку з накриттям! Дякую за розуміння!», - написав депутат на своїй сторінці у Фейсбук. 

Цікавий спосіб турботи про мешканців та водіїв, самовільно переміщувати зупинку, головне – якомога швидше, адже вибори зовсім скоро, а пропіаритися треба вже зараз.

Журналісти редакції «20 хвилин» зателефонували до патрульної поліції Житомирської області, аби дізнатися, чи дозволено самовільно і без попереднього розгляду з відповідними інстанціями встановлювати, переносити зупинку громадського транспорту, і ось, що ми почули:

«З приводу зупинки за адресою вул. Кармелюка до нас ніяких запитів не надходило і документів теж. Все має бути погоджено з комісією, також документи здаються до патрульної поліції області на погодження. Самовільно це робити – заборонено», - пояснив речник патрульної поліції Ігор Іванюк.

Якщо орієнтуватися по публікації Юрія Мойсеєва, то зупинку було встановлено 26 вересня, а засідання комісії, на якій мали розглянути питання того, надавати чи не надавати дозвіл на переміщення зупинки – відбулося 9 жовтня. Тобто, зупинка функціонує вже рівно два тижні, без дозволів, патрульні жодних документів про переміщення зупинки не отримували, а комісія тільки от розглянула дане питання. 

Отже, коли Юрію Мойсеєву потрібно пропіаритися, можна і комісію заднім числом, і шуму не підіймати, а що, йому ж можна. 

І аби то було від чистого серця, і протягом усієї каденції ті гарні справи робилися, але перед виборами робити все і одразу, з порушеннями і самовільно – це вже занадто. 

Ми також зв’язалися із заступником міського голови Олександром Шевчуком щодо цього питання, і ось його відповідь:

 «Комісією (відбулася 9 жовтня – авт.) погоджено переміщення зупинки з самого перехрестя, з вулиці Кармелюка, якщо не помиляюсь, в карман з подальшим виїздом та погодженням місця встановлення. Але вона повинна бути все таки в цьому кармані». 

А під самою публікацією житомиряни також зауважили, що такі дії депутата є порушенням:

«Юрій Мойсеєв по-перше: зупинка встановлена самовільно, без узгодження з мешканцями прилеглих територій. По-друге: встановлена без дозвільних документів та дотримання ДБН. Але попіарились чудово!», - коментує Влад Зим Велоексперт.

«Шкода, що на піарі і закінчився ентузіазм... Господар має доводити справу до кінця. На мій жіночий погляд навіть зрозуміло, що потрібно зарівняти місце і облаштувати смітник, нажаль наші люди не вміють носити своє сміття з собою…», - пише Anastasiia As.

На коментар опублікований вище, Юрій Мойсеєв відповів, що ще планують відремонтувати тротуар та покласти плитку, проте, сподіваємося, із усіма дозволами та документами.

По останньому коментарю не зрозуміло, чи зупинку, встановлену з порушеннями – забрали, чи сфотографували – і вистачить.

«Цікаво, де зупинка зараз поділася?», - запитує Оля Костюкевич. 

ПРОпіар

Коли наша редакція вирішила друкувати спецвипуски розслідувань окремою газетою, які, до слова, публікувалися не один рік в кожній газеті, разом із іншими матеріалами, «ОПОРА» це визнала «чорним піаром», а Сергій Сухомлин настільки не хотів, щоб хтось прочитав наші розслідування, що збирав ці газети, аби інші їх не встигли прочитати.

Можливо, Сергій Іванович, Ви усі наші газети будете скуповувати? Адже майже кожен випуск має доволі цікаві розслідування, де чітко і по факту викладено про всі махінації міської ради і про Ваше збагачення за рахунок міста. 

Питання до «ОПОРА», чому коли депутат самовільно переміщує зупинку без погодження – ви це не фіксуєте, а коли видавництво робить свою роботу – друкує газети, і якщо це не на користь окремих обличь, то ви це трактуєте як «чорний піар»? Якісь двійні стандарти, вам не здається?

Анна Сергієнко

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up