Новий начальник адміністрації Житомирського району приступив до роботи

Новий начальник адміністрації Житомирського району приступив до роботи

У п’ятницю, 11 серпня 2023 року, у приміщенні Житомирської районної військової адміністрації відбулося офіційне представлення новопризначеного голови Юрія Тарасюка.

Якраз опівдні тридцятисемилітній Юрій Тарасюк у супроводі начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка прийшов до зали, де на той час зібралися голови громад, що територіально належать до Житомирського району. Тут же, у сесійному залі, перебували представники силових структур, працівники ДСНС, депутати Житомирської районної ради і працівники апарату військової адміністрації Житомирського району.

Слід віддати належне – церемонія знайомства керівного складу органів місцевого самоврядування із новопризначеним головою Житомирського району пройшла швидко, організовано і по-діловому. Голова Житомирської військової обласної адміністрації В. І. Бунечко розповів присутнім у залі про те, де працював ще донедавна Ю. В. Тарасюк і де працюватиме він відтепер. Як  відомо, три роки тому Юрій Тарасюк був призначений головою Коростенської військової районної адміністрації від часу її утворення. Після нещодавньої відставки Олександра Хомича з посади начальника Житомирської РВА президент України В. О. Зеленський запропонував на звільнене місце саме Юрія Тарасюка. Очевидно, у глави держави для цього були на це підстави, оскільки Юрій Тарасюк, попри свій ще зовсім юний вік, встиг зарекомендувати себе якраз у Коростені. Зрозуміло, під час презентації новопризначеного керівника  Житомирського району зібрані у залі люди із нетерпінням чекали слова від самого начальника військової районної адміністрації. Тим паче, що губернатор Віталій Бунечко встиг коротко, фактично двома – трьома реченнями, зазначити, які завдання на новій посаді стоять перед Юрієм Тарасюком. «Призначення у Житомирський район – це виклик, іспит і велика відповідальність, – сказав Віталій Бунечко у своєму вітальному слові. 

«Чудово усвідомлюю масштаби тієї роботи, яка мене чекає, – зауважив Ю. В. Тарасюк. – Адже тривалий час очолював район, який територіально майже не поступається Житомирському. Але ось у плані чисельності населення, за рівнем економічної та ділової активності Житомирський район є найбільшим, найголовнішим і найпершим серед інших регіонів Житомирщини».

Відео дня

Щодо конкретних намірів і найперших завдань на посаді начальника районної військової адміністрації Житомирського району Юрій Тарасюк назвав найшвидші темпи ознайомлення із життям та діяльністю кожної із 31-ї громад Житомирського району. «У Коростенському районі територіальних громад було 13, ну а тут – суттєво більше, і я це дуже чітко усвідомлюю. Новацій чи революційних кадрових змін не пророкую, знаю про роботу на цій посаді Олександра Хомича і запевняю, що все краще, ним запроваджене, буде зміцнено та вдосконалено».

Так сталося, що після виборів до місцевих рад у жовтні 2020-го року реформу із децентралізації влади в Україні так і не було завершено. На заваді стали події геополітичного рівня – пандемія COVID, яка не відпускала Україну упродовж майже двох років, а потім куди страшніша і агресивніша пандемія рашизму. Тож і районні військові, і обласна військова адміністрації сьогодні покликані служити єдності суспільства і разом із територіальними громадами мають стати осердям монолітності українського суспільства. Звідси і важливість якомога кращої функціональної діяльності їхніх керівників. Адже відповідальність нині така велика, що її вистачить на всіх.

Віктор Першко

Коментарі

keyboard_arrow_up