Нові призначення Рустем Умєров очолив Міноборони, а Павло Кириленко - АМКУ

Нові призначення Рустем Умєров очолив Міноборони, а Павло Кириленко - АМКУ

Верховна Рада проголосувала за нових очільників МО і АМКУ.

Верховна Рада підтримала призначення Рустема Умєрова на посаду міністра оборони. 

«За» проголосували 338 депутатів.

Процедура призначення нового міністра відбувалася без присутності президента, кандидатуру Умєрова представив депутат Федір Веніславский, який є представникам президента в Раді.

5 вересня Верховна Рада звільнила міністра оборони Олексія Резнікова, а також Рустема Умєрова з посади очільника Фонду держмайна.

Відео дня

Президент України Володимир Зеленський 3 вересня заявив про намір замінити міністра оборони України. За його словами, «міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому». Зеленський заявив, що зараз очолити Міноборони має Рустем Умєров. Президент очікує від парламенту підтримки цієї кандидатури.

Верховна Рада України призначила колишнього керівника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка головою Антимонопольного комітету України. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні парламенту 6 вересня. За  відповідне рішення проголосували 250 депутатів. 

Кириленко замінить на посаді керівника АМКУ Ольгу Піщанську, яку парламент звільнив напередодні на підставі заяви про звільнення за власним бажанням.

Самого ж Кириленка напередодні указом президента звільнили із посади голови Донецької ОВА, яку він займав з 2019 року.

Коментарі

keyboard_arrow_up