На Житомирщині роз'яснили особливості реалізації виборчого права для внутрішньо переміщених осіб

На Житомирщині роз'яснили особливості реалізації виборчого права для внутрішньо переміщених осіб

Цього року перед громадянами України постає нелегке завдання – обрати нового Президента та склад Парламенту.

ГУ юстиції у Житомирській області нагадує:

У зв’язку з тимчасовою окупацією Криму та проведенням антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, частина населення була змушена переїхати. Як їм реалізувати своє виборче право – про це йшла мова сьогодні, 28 лютого, під час робочої наради на тему: «Участь внутрішньо переміщених осіб у виборах», організованої Департаментом праці, соціальної та сімейної політики Житомирської обласної державної адміністрації.

Під час жвавої дискусії представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій обговорили конкретні питання участі внутрішньо переміщених осіб у виборах.
Відкриваючи нараду, заступник директора Департаменту праці соціальної та сімейної політики Василь Павлюк відзначив важливість заходу, адже саме органи місцевого самоврядування мають забезпечувати виборчі права внутрішньо переміщених осіб.

Відео дня

Начальник Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Світлана Шостак висвітлила питання прав громадян України, які приймають участь у виборах. Ознайомила учасників з основами виборчого процесу, щодо підвищення знань та навичок участі у чергових виборах Президента України, аби кожен міг здійснити воєвиявлення та акцентувала увагу на тому, що внутрішньо переміщені особи мають право на отримання безоплатної правової допомоги.

Докладну інформацію стосовно зміни місця голосування для внутрішньо переміщених осіб роз’яснила Наталія Христич – начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців. Також актуальною була інформація Валентини Антонович – начальника Управління з координації та контролю за виплатою пенсій Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області – щодо пенсійного забезпечення даної категорії громадян.

 

 

 

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up