На позачерговій сесії депутати прийняли низку звернень до вищих органів влади

На позачерговій сесії депутати прийняли низку звернень до вищих органів влади

Депутатський корпус 9 липня під час 24-ї сесії обласної ради проголосував кілька звернень до вищих органів влади, - інформує прес-служба обласної ради.

Зокрема, депутати прийняли звернення до Верховної Ради України щодо захисту прав та інтересів дітей та щодо підтримки Проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього. Автором цих звернень виступила депутат обласної ради Олена Галагуза, яка наголосила, що питання дітей має стояти у пріоритеті для усіх.

Також депутати підтримали звернення до Президента України та Верховної Ради України стосовно продовження дії та недопущення зняття мораторію на продаж землі. Ініціатором звернення виступив перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко.

«Я наголошував неодноразово і буду продовжувати говорити, що скасування  мораторію на торгівлю землями сільськогосподарського призначення призведе до її приватизації за корупційними схемами! Земля – це головне багатство та надбання українського народу, яке ми отримали від своїх дідів та прадідів. Українська земля має бути ресурсом розвитку всієї країни, а не об’єктом наживи для «обраних» шляхом продажу, адже це основа стабільності України та гарантія заможного життя прийдешніх поколінь українців», - наголосив депутат.

Відео дня

«Дозвіл продажу землі  в умовах тотального зубожіння населення призведе до занепаду фермерства, і як результат - до зубожіння села. Наші землі викуплять іноземні латифундисти, а українські селяни та  фермери  змушені будуть працювати на нових господарів-іноземців або виїдуть за кордон у пошуках іншої роботи, що призведе до остаточного знищення українського села. Сьогодні ми маємо підтримати позицію більшості українців – зупинити спроби поспішного запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення, що завдасть непоправної шкоди українському селу та дестабілізує соціально економічну ситуацію в державі», - йдеться у зверненні.

Депутатами було підтримано й звернення до Кабінету Міністрів України щодо збільшення граничної чисельності працівників Управління Укртрансбезпеки у Житомирській області. Зокрема у зверненні йдеться про те, що на сьогодні фактична кількість працівників Управління Укртрансбезпеки у Житомирській області не дає можливості здійснювати повний спектр функцій, які покладені на Управління, тому:  «…депутатський корпус обласної ради звертається з проханням посприяти у вирішенні питання щодо збільшення граничної чисельності працівників Управління Укртрансбезпеки у Житомирській області, що, у свою чергу, забезпечить належну роботу мобільних комплексів та дасть можливість контролювати стан автомобільних шляхів області».

Нагадаємо, що під час 24-ї позачергової сесії обласної ради депутати, на розгляд яких внесено понад 30 проєкти рішень, проголосували за створення трьох заповідників у Малинському районі.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:50 В останню неділю березня Україна переходить на літній час 16:25 У Житомирській області 8 553 пацієнти у 2023 році безоплатно отримали реабілітаційну допомогу 16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up