На 13-тій позачерговій сесії обласної ради депутати прийняли звернення до Верховної Ради і Кабінету Міністрів

На 13-тій позачерговій сесії обласної ради депутати прийняли звернення до Верховної Ради і Кабінету Міністрів

Сьогодні, 10 січня, відбулась 13-а позачергова сесія Житомирської обласної ради восьмого скликання, - повідомила пресслужба облради. На засіданні були присутні 36 депутатів. 

 

Зібрання пройшло під головуванням заступника голови обласної ради Володимира Ширми. Участь у роботі сесії взяли начальник ОВА Віталій Бунечко та його заступники, представники правоохоронних органів. 

Порядок денний сьогоднішнього засідання складався з одного питання. 

На сесії депутати підтримали звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення прийняття проєкту Закону України “Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства “Ліси України” в редакції, запропонованій Державним агенством лісових ресурсів України. 

Відео дня

Зокрема, у зверненні зазначено, що Житомирська обласна рада вважає неприпустимим розгляд та прийняття проєкту Закону України в редакції, запропонованій Державним агентством лісових ресурсів України, оскільки окремі положення Проєкту явно суперечать Конституції України, Цивільному кодексу України, Земельному кодексу України, Лісовому кодексу України.

"Розробниками Проєкту Закону України до об'єктів управління державної власності в лісовій галузі включено об’єкти, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області (комунальна власність), що є різними та рівноправними об’єктами права власності (на рівні з державною та приватною формами власності).

Включення в перелік об’єктів управління державної власності у лісовій галузі земель, які перебувають у постійному користуванні спеціалізованих комунальних лісогосподарських підприємств, у тому числі тих, речові права на які не оформлено, а також лісів на землях комунальної власності, матиме наслідком позбавлення територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області в особі Житомирської обласної ради як володільця права розпорядження таким майном", - зазначено в зверненні.

Отже, у підсумку депутати звернулися до ВРУ та уряду з пропозиціюєю "продовжити, в рамках проведення процесу децентралізації влади, посилення значення органів місцевого самоврядування у процесі реалізації державної політики у сфері лісових відносин". 

Коментарі

keyboard_arrow_up