Легалізація марихуани, заміна алфавіту та державного прапора: огляд петицій на сайті Президента

Легалізація марихуани, заміна алфавіту та державного прапора: огляд петицій на сайті Президента

Журналісти “20 хвилин” переглянули сайт Електронних петицій Офіційного інтернет-представництва Президента України та вибрали найцікавіші петиції, які розмістили українці.

Звісно ж, головна тема - це війна в країні, та окрім дійсно важливих питань, які підіймають громадяни у запропонованих петиціях, можна й знайти досить цікаві пропозиції.

“Легалайз”

Часто можна зустріти петиції про легалізацію вирощування та продаж медичної марихуани з різними формулюваннями: “Просимо громадянам України терміново надати законне право легально вирощувати й обробляти коноплі, а реліктовій рослині конопель (Cannabis) – повернули статус лікарської”, - йдеться у тексті однієї з петицій.

Відео дня

У самому ж тексті автор пише, що легалізація потрібна для перемоги на економічному фронті.

“Для Перемоги на Економічному фронті Просимо громадянам України терміново надати законне право легально вирощувати й обробляти коноплі, а реліктовій рослині коноплі повернули статус лікарської. Натомість коноплярство як галузь сільського господарства активно повертає провідні позиції та значно поповнює бюджети розвинених держав планети Земля”, - написав автор петиції.

Станом на сьогодні петицію підтримали 145 людей.

Святкування Різдва

Дискусіям про правильність святкування Різдва 7 січня вже не перший рік, але авторка цієї петиції на сайті Президента одним з аргументів перенести святкування на 25 грудня вказує небажання святкувати Різдво в один день з росією.

“Повернення святкування Різдва 25 грудня з усім світом, а не 7 січня разом з країною, що нас вбиває.

До 1917 року, до більшовицького перевороту та московського собору, що визнав необхідність зміни календаря «за погодженням усіх патріархів», Україна святкувала Різдво за григоріанським календарем, 25 грудня.

Святкування Різдва 7 січня нав’язано нам комуняками та безпосередньо є проявом спорідненості з «рускім міром».

Чи не пора повернутись до святкування Різдва як це було до 1917 року?” - риторично запитує авторка.

Станом на сьогодні петиція отримала 962 голосів з 25 000 необхідних.

Заміна алфавіту

Дана петиція привернула увагу своїм поясненням. Автор петиції має бажання замінити український алфавіт, пояснюючи його дотичність до росії.

“Мойсей водив євреїв 40 років по пустелі, щоб зникла пам'ять про рабство. А українці позбулись кирилиці, щоб знищити останню пам'ять про кацапів. Папір у минулому. Комп'ютери швидкі. Символи до узгодження. Вибір за нами”, - написав автор.

Петицію підтримала лише одна людина, не виключено, що це сам її автор.

Зміна прапора

Вслід за алфавітом - прапор. Авторка петиції про встановлення державним прапором України перший визнаний прапор з 1918 року жовто-блакитний (жовта смуга зверху та синя знизу). Авторка петиції пише, що саме заміна прапор вплине на розквіт нашої країни.

Авторка петиції підкріплює свої слова законами геральдики та китайськими традиціями.

“За давньою китайською традицією, комбінація синій угорі та жовтий знизу означає найжахливіший символ "Пі" (занепад та хаос). Якщо перевернути прапор, то в Україні настане розквіт, тому що жовтий згори та синій у низу складуть вже іншу гексаграму "Тай" (яка має значення панування духу над матерією, розвиток, порядок, гармонію і світло). До знаків та символів потрібно ставитися з серйозністю та повагою. На кону стоїть доля цілісності нашої країни та всього народу”, - з усією серйозністю написала авторка.

Станом на сьогодні петиція отримала 86 голосів з 25 000 необхідних.

Коментарі

keyboard_arrow_up