Головне зі звернення Президента Володимира Зеленського

Головне зі звернення Президента Володимира Зеленського

Продовжуємо відновлення деокупованих територій України. Станом на сьогодні деокуповано вже 1015 населених пунктів – це плюс шість за минулу добу. Повертаємо туди електрику, водопостачання, зв'язок, транспорт, соціальні послуги.
 

Звичайно, ми пам'ятаємо про кожне місто й кожну громаду, які ще перебувають в окупації. Херсон і Мелітополь, Бердянськ та Енергодар, Маріуполь і всі міста й містечка Донбасу...
Поступове звільнення Харківщини доводить, що ми нікого не залишимо ворогу.

▪️Сьогодні можемо відзвітувати вже про 200-й збитий російський військовий літак. Стільки авіації росія не втрачала у жодній війні за десятки й десятки років.

▪️Насправді, ніхто сьогодні не може передбачити, як довго триватиме ця війна. Але ми робимо все для того, щоб можна було звільнити нашу землю якнайшвидше.

Відео дня

▪️Світ вже визнав, що блокада росією наших портів і ця війна провокують масштабну продовольчу кризу. Тому тиску на росію потрібно значно більше.

▪️На сьогодні, деокуповано вже 1015 населених пунктів – це плюс шість за минулу добу. Повертаємо туди електрику, водопостачання, звʼязок, транспорт, соціальні послуги. Поступове звільнення Харківщини доводить, що ми нікого не залишимо ворогу.

▪️Наразі продовжуються дуже складні перемовини про наступний етап евакуаційної місії з Маріуполя та «Азовсталі» – вивезення важкопоранених та медиків, йдеться про 60 людей. Робимо все, щоб евакуювати й усіх інших, кожного нашого захисника. Вже задіяли для відповідних переговорів усіх в світі, хто може бути найбільш впливовими посередниками.

▪️37 іноземних представництв відновили свою роботу в Києві. І я вдячний усім з них, бо це – 37 доказів того, що Україна стоїть міцно і має перспективи – на відміну від росії. Впевнений, що скоро ще й інші іноземні представництва повернуться в Київ.

▪️Варто повертатися до роботи і всьому українському бізнесу, який ще не відновив діяльність, хоча може це зробити на безпечній території.
Забезпечувати робочі місця і прилаштовувати економічну активність під наявні умови – це також робота на оборону, на наше майбутнє.

▪️Традиційно підписав указ про нагородження наших героїв. Державними нагородами відзначені 212 військовослужбовців Збройних Сил України.

 

Коментарі

keyboard_arrow_up