Голова облдержадміністрації звітувався перед депутатами без шпаргалок

Голова облдержадміністрації звітувався перед депутатами без шпаргалок
“Житомирська область – на 1 місці в Україні за обсягом промислового виробництва”, - повідомив депутатам Житомирської обласної ради голова облдержадміністрації Сергій Машковський, звітуючись про виконання Програми економічного і соціального розвитку області на 2015 рік.

Нині керівництво адміністрації спільно з депутатським корпусом облради проводять послідовну роботу щодо залучення інвестицій і створення сприятливих умов для розвитку бізнесу. Як результат - створено понад 10 тисяч нових робочих місць.

Виступ керівника області схвально сприйняли й депутати, й присутні в залі представники громадськості. Зокрема, депутати звернули увагу й на те, що Сергій Машковський без шпаргалок володіє цифрами й лаконічно та змістовно за напрямками охаректеризував стан господарських справ у області. Для його виступу було відведено 10 хвилин, але він на стільки ж перебрав визначений регламент. 

"Надзвичайно був потужний звіт голови Житомирської обласної державної адміністрації. І не був він 2 хвилини, а був 10 хвилин по регламенту і 10 хвилин перебрав. Тобто 20 хвилин наш голова обласної державної адміністрації без папірця все в цифрах дав аналіз стану справ господарських у області. І надприємно мені особисто, як жителю цієї області, що наша область перейшла на 10 рейтингових показників з вересня по кінцю року в кращу сторону". - сказав у прямому ефірі каналу СК1 депутат обласної ради, член фракції ВО "Свобода" Тарас Собко. 

Депутат резюмує, що, звичайно, є й проблеми, але порівняно з іншими областями, "у нас приріст в економіці чудовий, у нас залучення іноземних інвестицій" тощо. 

Звіт голови облдержадміністрації прокоментувала і голова Комісії з питань АПК і земельних відносин Житомирської облради, член фракції Блоку Петра Порошенка Ірина Костюшко. Вона акцентувала увагу на гарних показниках в агропромисловому комплексі області й також підкреслила важливість залучення інвестицій. Депутат наголошує на ролі депутатів обласної ради у цьому процесі.

"Моя позиція в тому, що наша роль як депутатів - наповнення бюджету області. І відповідно ми повинні ставити собі за ціль брати в цьому участь, а саме приваблювати інвестора, створювати сприятливі умови для інвестора, не заважати”, - наголошує депутат.

Сергій Машковський зазначив, що в цілому за 2015 рік в області створили понад 10 тисяч робочих місць. При облдержадміністрації створена Рада з питань залучення інвестицій, яка на постійній основі систематично проводить робочі зустрічі з вітчизняними та іноземними інвесторами. 

"Зокрема, підприємство ТОВ “Кромберг енд Шуберт Житомир” впроваджує інвестиційний проект з виробництва електротехнічного та оптичного устаткування для автомобілів провідних європейських автоконцернів загальною вартістю 30 млн. євро. На підприємстві вже працевлаштовані близько 800 працівників, загалом планують створити понад 5 тисяч робочих місць. У Попільнянському районі ПСП “Україна” у селі Почуйки реалізували інвестиційний проект по будівництву молочно-товарної ферми по утриманню ВРХ на 1000 голів, загальна сума освоєних інвестицій становить 160 млн грн. У Червоноармійському районі ТОВ “Грінтех” відновило роботу льонозаводу. На сьогодні введені в експлуатацію дві виробничі лінії, у виробництво інвестовано 1 млн євро”, – йдеться у звіті голови ОДА.

Загалом в області функціонує 410 підприємств з іноземними інвестиціями, а обсяг промислового виробництва у порівнянні з 2014 роком зріс на 9,8 %. За цим показником область посіла 1 місце в Україні.

Варто зазначити, що з початку проведення АТО на Житомирщині працевлаштовано 217 демобілізованих військових. Особлива увага приділяється соціальному захисту учасників АТО та їхніх сімей. 

Діє Програма соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та учасників АТО. Так на проведення лікування та медичної реабілітації учасників АТО з обласного бюджету спрямовано 3,8 млн. грн. 
З обласного бюджету спрямовано 5,8 млн грн. на фінансування обласної комплексної Програми соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення Житомирської області. В рамках програми надано матеріальну допомогу 359 учасникам АТО, які були поранені, на суму 537 тис. грн., 103 сім’ям загиблих – на суму 3 млн. 70 тис. грн., 521 сім’ї учасників АТО – на суму 276 тис. грн. 

На заходи, визначені у Програмі матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області, використано майже 2,5 млн. грн.

Підсумовуючи звіт голови ОДА за 2015 рік, депутат Тарас Собко сказав, що це був "глибокий аналіз господарського стану справ на Житомирщині". І додав: "Я горджуся тим, що наша Житомирщина в минулому році перевиконала бюджет власних надходжень на 59 мільйонів". Ці кошти будуть розподілені на вирішення завдань, актуальних для громади області. 

За матеріалами "Рупор Житомира"

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up