Депутати відпрацювали на регламентній комісії

Депутати відпрацювали на регламентній комісії

Десять основних питань порядку денного та три додаткових розглянули депутати під час роботи постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

Участь у роботі комісії взяв заступник голови обласної ради Володимир Ширма та заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Федько. Про це повідомляє пресслужба обласної ради.

Депутати заслухали проєкт рішення щодо затвердження антикорупційної Програми Житомирської обласної ради на 2021-2022 роки. «Відомча антикорупційна політика обласної ради спрямована на вжиття превентивних антикорупційних механізмів для недопущення вчинення посадовими особами місцевого самоврядування виконавчого апарату обласної ради та депутатами обласної ради корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень та ґрунтується на принципах верховенства права, законності, прозорості, доступності, системності, об’єктивності, пріоритетності запобіжних заходів, невідворотності відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, участі громадськості у заходах щодо запобігання і протидії корупції. Метою Програми є створення в обласній раді ефективної системи запобігання корупції у всіх сферах її діяльності, впровадження механізмів прозорості, доброчесності, зниження корупційних ризиків у діяльності обласної ради», - зазначив уповноважений з питань запобігання та виявлення корупції у виконавчому апараті обласної ради Олександр Сташенко.

Питання меморандуму з Інститутом майбутнього депутати відправили на доопрацювання та зняли питання з розгляду.  Також, підтримано проєкти рішень щодо нагородження Грамотами Верховної ради мешканців Житомирщини.

Відео дня

Сьогодні також відбудеться засідання ще двох депутатських комісій: о 10.00 - засідання постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів та о 15.00 засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку. Детальніше з графіком комісій можна ознайомитись тут.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up