Черняхівський LIFT для БПП

Черняхівський LIFT для БПП

Новий соціальний проєкт партії «Слуга народу» набув досить цікавих форм на місцях.

Розповімо про Черняхівський LIFT, який чудово діє для БПП, але пересічним громадянам потрапити туди чомусь не фартить. Вже неодноразово висловлювались думки, що незважаючи на театральні «звільнення» у присутності величезної кількості народу, на «потрібні» посади призначаються знову ті ж самі люди, які скомпрометували себе раніше. 

Ми спілкувалися з кількома претендентами, які подавали свої кандидатури в розпіареному проєкті партії «Слуга народу», що має назву LIFT. Сьогодні ми пропонуємо вам тільки одну історію відносно призначення нового очільника Черняхівської районної державної адміністрації. 

Ми спілкуємося з Яною Петрушевською, яка спробувала скористатися проєктом LIFT.

Відео дня

Руслан Мороз: Яно, ким ви зараз працюєте? Розкажіть, будь ласка, свою історію.

Яна: Зараз я працюю на посаді головного спеціаліста з питань державних закупівель Оліївської сільської ради.

Коли я дізналася про проєкт LIFT, який створила команда президента Зеленського, щоб залучити нові кадри на керівні посади, я зайшла на сайт та побачила, що мене цікавить посада голови Черняхівської районної державної адміністрації. На прикладі своєї роботи я вже бачу, які зміни можна впровадити на новій посаді, які потрібні провести реформи в районі. Я розуміюся на цій системі. Вже рік працюю в органах місцевого самоврядування, а до цього мала чотири роки стажу в органах виконавчої служби. Питання є дуже близьким мені, я навчалася п’ять років в юридичній академії, писала статті на тему реформування органів місцевого самоврядування, також реформування органів виконавчої влади. Я неодноразово брала участь у міжнародних конференціях з цих питань. Тож для мене це актуально, саме тому й взяла участь у даному проєкті. Я зайшла на сайт, заповнила анкети, пройшла тестування і почала чекати, коли зі мною хтось зконтактує для того, щоб у подальшому пройти співбесіду і отримати відповідь, підходжу я на дану посаду чи не підходжу.

Руслан Мороз: Після заповнення анкети з вами хтось зв’язувався? Як взагалі відбувалося спілкування з представниками проєкту LIFT?

Яна: Протягом тижня-двох я отримувала на свою електронну адресу стандартні відповіді: дякуємо за вашу анкету та інші подяки за тестування. Але жодних результативних відповідей у свій бік я не отримувала. Тому на офіційному каналі в месенджері Телеграм я написала запитання: чому мою кандидатуру не розглядають? А також чому я не маю конкретних відповідей, підходжу я чи не підходжу? Чому жодних співбесід не відбувається? Чому взагалі зі мною ніхто не контактує з цього приводу? 

Я отримала відповідь з LIFT російською мовою: «Мы с вами свяжемся и рассмотрим ваш вопрос». 

Це вже перше, що мене насторожило. Я поставила питання українською в офіційне українське представництво. Але знову отримала відповідь російською. Тобто відповідав мені якийсь російський кол-центр. 

Після того, як проходив певний час і LIFT не надавав мені конкретних відповідей, до мене звернувся один з жителів Черняхова, який запитав у мене: «Навіщо ти береш участь у проєкті, в якому вже все вирішено? Всі у Черняхові знають, що головою Черняхівської РДА буде призначено Людмилу Іванівну Заворотнюк. Вона буде головою у будь-якому випадку, скільки б перспективних, молодих, талановитих, зацікавлених людей не брали б участь у цьому проєкті! У нас вже є людина, яка вміє працювати зі всіма схемами, що були розроблені ще відомими БПП-шниками, яка має власний бізнес, яка вміє працювати на місцях з електоратом, що важливо на майбутніх місцевих виборах. Більш того, ця людина віддана владі».

Дійсно, ми маємо відеоролик в Ютубі, коли ця людина в робочий час збирає працівників Черняхівської РДА та відправляє їх автобусами на Київ на підтримку кандидата у президенти Петра Порошенка. Діючій команді партії «Слуга народу», напевно, така людина більш цікава, ніж молода, незаангажована?.

Руслан Мороз: А що відбувалося надалі з вашою участю у проєкті LIFT?

Яна: «Я так і не дочекалася відповіді. Потім вже на сайті електронних декларацій я знайшла заповнену декларацію кандидата на посаду голови Черняхівської РДА Заворотнюк Людмили Іванівни. Я зрозуміла, що вона пройшла всі етапи співбесіди. Невідомо, яким саме LIFTом її туди возили, але зі мною на зв'язок ніхто так і не вийшов.

Руслан Мороз: Ви спробували дізнатися, чому з вами навіть ніхто не захотів розмовляти з приводу вашої анкети?

Яна: Потім від газети "Патріот" Олександр Колібабчук зробив запит до нового очільника Житомирської обласної державної адміністрації з проханням роз’яснити ситуацію. Але, на жаль, ми ще чекаємо на відповідь, чому виникла така проблема. Також був запит відносно того, чи взагалі подавалися інші кандидатури на посаду голови Черняхівської РДА з проєкту LIFT? Але також відповіді ми ще не отримували.

Щоб не було враження однобічного матеріалу, ми зв’язалися ще з одним кандидатом, який також подавав свої анкетні дані через проєкт LIFT, Олексієм Плешивенком, жителем міста Черняхова.

Руслан Мороз: Олексію, що у вашому випадку відбувалося після заповнення вами анкети?

Олексій: Це було у серпні, коли я побачив у Фейсбуці рекламу проєкту LIFT, де кожен міг подати свою кандидатуру, своє резюме на будь-яку вакантну посаду. У Черняхові вже була вакансія голови РДА. Я подав заявку, пройшов тести. Ну на цьому, власне, моя історія закінчилася. На сайті моє резюме до сьогоднішнього часу на стадії розгляду.

Руслан Мороз: Ви робили спробу зв’язатися з адміністраторами системи LIFT?

Олексій: Я до останнього надіявся, що ця система працює. Але пару тижнів тому я вже побачив декларацію діючого заступника як кандидата на посаду голови Черняхівської РДА.

Дійсно, наші журналісти знайшли декларацію Заворотнюк Людмили Іванівни, заступника голови Черняхівської  районної державної адміністрації як кандидата на посаду голови Черняхівської РДА, яку вона подала 21 жовтня 2019 року. У декларації зазначено, що кандидатка проживає у селищі Головине Черняхівського району. Є власницею квартири на 47,9 кв. м у Житомирі, землі та магазину на 150 кв. м у Головиному. Будинок на 150 кв. м у цьому ж селищі у власності чоловіка. У подружжя Заворотнюків є легковик Toyota Camry 2011 року випуску, який належить голові родини. За місцем роботи у Черняхівській РДА Людмила Заворотнюк за 10 неповних місяців 2019 року отримала 320,2 тисячі гривень зарплати, чоловік від підприємницької діяльності заробив 528 тис. грн.

Після розголосу незрозумілої роботи проєкту LIFT багато хто почав зневірюватися взагалі у будь-яких змінах у країні. З’явилися досить різкі коментарі в Інтернеті: «Цікавий вибір нової влади. А є ж більш достойні кандидати. Ця Заворотнюк після першого туру називала людей дурнями через голосування за "клоуна" (її слова), а до цього ганяла у робочий час 19 квітня у Київ (є навіть відеодоказ), напхавши автобус держслужбовцями. Достатньо перевірити, хто брав відпустку у цей день в РДА. І виперти з роботи разом з керівницею, щоб іншим не кортіло порушувати закон. Тепер повний одобрямс "клоуну". Продала Пєтю, продасть і Вову. Та й інтелектом обличчя не спотворене».

Багато хто дивився серіал «Слуга народу», де за сюжетом новообраний президент, як і зараз у житті, оголосив, що всі бажаючі можуть спробувати себе у владі. Але у кінці з’ясувалося, що прийшли всі «свої» – друзі, родичі, знайомі. З величезним сумом ми можемо спостерігати, як кіношний варіант сценарію втілюється у реальному житті нашого суспільства. До влади приходять ті самі, хто грабував наш вже майже 30 років. Нічого не змінюється.

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up