Не хочете, щоб літо закінчувалося? Для вас є гарна новина

Не хочете, щоб літо закінчувалося? Для вас є гарна новина

Для українців, які відклали відпустку до вересня, є хороші новини. Метеорологи обіцяють, що літо затягнеться ще на один місяць. 

Як повідомляє сайт PoliteKA, якщо комусь не вистачило трьох літніх місяців, щоб насолодитися теплом, то ще буде час мінімум до середини вересня. Синоптики прогнозують, що літо цього року буде довгим. А в південних регіонах України літнє тепло затримається навіть до кінця вересня.

 

За кліматичними показниками, для літнього періоду характерна середньодобова температура повітря вище 15 градусів. Саме тому метеорологи і говорять про тривале літо 2018 року, яке обіцяє стати найдовшим за багато років спостережень.

Відео дня

 

У вересні в Україну прийде антициклон. Дощі якщо і будуть, то невеликі, в окремі дні. На півдні і сході країни погода буде суха, дощі можливі в центральних і західних областях.

Температура буде комфортною, вже без виснажливої спеки, в межах 20-25 градусів тепла на заході України і 26-28 градусів в інших регіонах.

У південній частині країни повітря у вересні буде прогріватися до 30 градусів. Так що навіть на початку осені можна сміливо вирушати до моря, якщо ви ще не встигли «відгуляти» свою відпустку.

Вереснева погода в Україні буде м’якою, без різких перепадів температури вдень і вночі. Середня добова температура буде близько 17 градусів, вдень – 23, вночі приблизно 12 градусів вище нуля.

У другій половині місяця почнеться поступове зниження температури. Сонячна погода зміниться на більш похмуру. Дощі прогнозуються лише в останній декаді місяця.

Слідом за теплим вереснем прийде і аномально теплий жовтень. Синоптики обіцяють, що нас чекає бабине літо, а справжня осінь почнеться не раніше листопада. Зима в цьому році теж буде не ранньою.

 

За народними прикметами, якщо листя починає опадати з дерев, значить наближаються холоду. Буває, що, навпаки, дерева починають восени цвісти. Але ботаніки кажуть, що для рослин це погано, так вони реагують на аномальне тепло, хоча повинні вже готуватися до зимових морозів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up