Дощове і неспекотне: синоптик розповіла, яким буде цьогорічне літо

Дощове і неспекотне: синоптик розповіла, яким буде цьогорічне літо

Цього року в Україні буде тепле літо, але без аномальних температур, а найбільш нестійкою погода буде в липні.

Про це розповіла метеоролог Віра Балабух в інтерв'ю "24 каналу".

Як пояснила спеціаліст, протягом літа 2024-го переважатимуть повітряні маси з Атлантики, які приноситимуть помірну вологу та тепло в країну. Аномально великої кількості опадів також не передбачено.

"Періоди тривалої спекотної погоди малоймовірні. Ймовірно, що опадів за сезон випаде в межах кліматичної норми", — зауважила Балабух.

Відео дня

Нестійкою погода буде в липні: українцям варто чекати сильні вітри з дощами.

"Найбільш нестійкою погода в Україні буває у липні. Протягом цього місяця спостерігається найбільша повторюваність злив, гроз, граду, шквалів. Тож і цей рік не буде винятком", — попереджає метеоролог. 

Раніше, а саме 10 квітня, у столиці України були зафіксовані одразу три температурних рекорди. Мінімальна температура повітря у столиці виявилась найтеплішою для того дня, адже вона не опустилася нижче +14,1°С.

Як повідомляли на сайті Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, того дня середньодобова температура повітря виявилася найвищою за час проведення спостережень. Вона склала +20,6°С, що перевищило попередній рекордний показник 2016 року на 2,9°С, а кліматичну норму перевищено — на +12,1°С.

Нагадаємо, останній день зими у столиці України був аномально теплим. Зокрема, 29 лютого метеорологи зафіксували одразу два температурні рекорди. Так, того дня максимальна температура повітря досягла +12,1°C, а це на 2,8°C вище попереднього рекордного показника для цього дня 2008 року. До того ж середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала +5°C, що перевищило попередній рекордний показник 2016 року на 0,4°C.

Джерело: True.UA

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up