Які країни обирають українські туристи: перші підсумки турсезону

Які країни обирають українські туристи: перші підсумки турсезону

Доки українці продовжують активно подорожувати, журналісти "20 хвилин" підбивають перші підсумки літнього сезону 2018.

Українці мають різні вподобання щодо того, як варто проводити відпустку цього літа. Частина провели або ще збираються провести її за кордоном, а інші – в Україні.

Найбільш поширений варіант відпустки для українців – це відпочинок за кордоном. Так відповіли 36% респондентів, 25% опитаних планують відпочивати на українських курортах. Чверть учасників опитування відзначають, що вони не будуть брати відпустку цього літа взагалі. 9% українців кажуть, що їх відпустка проходитиме на дачі або ж за межами міста.

Відео дня

При цьому 6% респондентів назвали свій варіант. Зокрема, були зазначені такі активності, як похід, відпочинок біля озера, екскурсії святинями України. Деякі планують використовувати відпустку не для відпочинку, а для іншої роботи або ж пошуку нового місця для подальшого працевлаштування.

У будь-якому випадку вибір варіантів для середньостатистичного українця значно розширився, і це добре. А розібратися у перевагах і «родзинках» кожної країни вам допоможе наш огляд.

Туреччина

Ця країна вже давно зарекомендувала себе як чудове місце з високим рівнем сервісу. Тим не менше, пропонуємо вам відійти від звичного варіанту «All Inclusive» і відкрити для себе нову Туреччину: з кількаденними походами по гірських туристичних маршрутах, польотами на парапланах в Олюденізі чи вивченням культури древнього Стамбулу. Якщо ж ви плануєте подорож із дітьми, то можете бути спокійними: практично всі готелі дуже дружні до малюків і пропонують багато послуг для якісного сімейного відпочинку.

Єгипет

Не менш популярний напрямок для морського відпочинку, який вже став практично класикою для наших туристів. Країна пропонує хороші готелі, розкішні пісочні пляжі, неймовірний підводний світ Червоного моря та багату екскурсійну програму. А останньою новинкою від туроператорів є можливість влаштувати собі африканський уїкенд: цього року туристи можуть придбати короткий тур в Єгипет на 2 ночі за ціною від $98.

Болгарія

Колись ця країна була дуже популярною, але з часом увага до неї зі сторони туристів зменшилася. І дарма, адже Болгарія має чимало плюсів: широкі пляжі з дрібним піском, пологий захід у море і багато лісових масивів забезпечують досить непоганий відпочинок. Важливою перевагою цієї країни є також приємні ціни, тому відпустка тут буде хорошим варіантом для бюджетних поїздок.

Загалом "гаряча" десятка зарубіжних напрямків для відпустки має такий вигляд:

  1. Туреччина.

  2. Єгипет.

  3. Болгарія.

  4. Грузія.

  5. Балі (Індонезія).

  6. Кіпр.

  7. Греція.

  8. Туніс.

  9. Хорватія

  10. Таїланд.

Окрім цього, значно зросла популярність туризму по Європі, через введення безвізового режиму України з ЄС. З початку літа найбільшим попитом користувалися бюджетний відпочинок у Болгарії та курорти Чорногорії. Менше українських туристів зустріли такі морські країни як Іспанія, Італія та Греція, адже відпочинок тут залишається дорогим для багатьох.

Щодо туризму по Україні, то головні тренди і в 2018 році залишилися незмінними, стверджують експерти платформи розпродажів та акцій. Жителі країни продовжують обирати Чорне море (майже 65% опитаних), Азовське море (25%) і Карпати (20%).

Рейтинг найбільш популярних курортних міст України з року в рік очолює Одеса та Затока (45%). Також великим попитом користується відпочинок в Залізному Порті (37%). Росте популярність туризму в Закарпатті: Яремче, Сваляві, Буковелі, Поляні та інших містах.

Таким чином, літній туристичний сезон 2018 виявився надзвичайно активним. Проміжні дані дослідження підтверджують той факт, що все більше українців почали подорожувати як всередині країни, так і їздити за кордон.

Аліна Бойко

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up