Пробігти навколо світу заради життя. Англієць Марк Елісон розповів житомирянам історію 23-річної подорожі

Пробігти навколо світу заради життя. Англієць Марк Елісон розповів житомирянам історію 23-річної подорожі

Англія, США, Австралія, Португалія, Сербія, Україна - це лише половина шляху навколосвітнього марафону, що став невід’ємною частиною життя англійця Марка Елісона.

Наприкінці минулого тижня чоловік пробігав через Житомир і залюбки погодився розповісти Спортивному свою незвичайну історію.

47-річний житель Нью-касл-апон-Тайну вже 23 роки бігає світом. Він не спортсмен, не атлет, просто звичайна людина, яка вирішила бігти заради благодійної мети - зібрати кошти для людей, хворих на рак.  Причиною такого відчайдушного вчинку стала смерть матері Марка від цієї страшної недуги. Чоловік зважився пробігти навколо світу, аби віддячити працівникам хоспісу Святого Бенедикта, які доглядали за його мамою. За всі ці роки навколосвітньої подорожі було зібрано більше 10 мільйонів гривень. Вони надходять до цього медичного закладу та благодійних фондів боротьби з раком у Англії.

Відео дня

Марк Елісон розпочав свою мандрівку світом у 2007 році. Спочатку він оббіг всю Великобританію, у 2011 - США. У 2013 році чоловік мандрував Австралією, 2016 - став роком для забігу з Лісабону до Белграду. Перша подорож зайняла 40 днів, мандрівка Сполученими Штатами Америки - 100. На третю і четверту Марк витратив 80 днів. І ось тепер він завершує свою п’яту подорож - від Белграду до Києва, тривалістю 48 днів. Це буде рівно половина усього задуманого шляху - 16 тисяч кілометрів з 32.

Всю організацію цих забігів Марк бере на себе. Наразі він подорожує разом із невеличким візком, що зветься “чаппі”, який слугує мандрівнику місцем для нічлігу. Мандрівник, звичайно, переживає за свою безпеку, але йому трапляються дуже добрі люди. Особливо англієць був здивований тим, як його приймали в Україні. Він зазначив, що ніде раніше йому так не допомагали, як тут.

Тим не менше, сім’я дуже хвилюються за Марка. Для дружини ця мандрівка світом є великим стресом. Однак вона розуміє чоловіка і у всьому підтримує його. Марк зізнався, що без її допомоги, він би не зміг через все це проходити. Підтримує англійського бігуна і 15-річний син від першого шлюбу. Чоловік сподівається, що своїм вчинком він показує гарний приклад для хлопця. 

У Марка Елісона закрадалися думки покинути все і повернутися до нормального повсякденного життя. Однак найбільшою мотивуючою силою для нього є кошти, які вдається зібрати таким способом. Вони уже допомогли багатьом людям, хворим на рак. Тож благодійник не збирається зупинятися, адже попереду ще половина шляху. Щоб її пройти, за приблизними підрахунками, Марку потрібно ще шість чи сім років. Чоловік планує пробігти ще через Москву, Казахстан, Шанхай, Японію та Нову Зеландію.

Сторінки, де можна більше дізнатися про благодійну мандрівку Марка Елісона та зробити пожертвування:

https://www.facebook.com/aroundtheworldrun/

http://www.rungeordierun.com/

https://uk.virginmoneygiving.com/fundraiser-display/showROFundraiserPage?userUrl=rungeordierun&pageUrl=10

Спортивний Житомир

 

Коментарі (2)
  • Tatyana Zinchuk

    Мы его видели на прошлой неделе на Житомирской трассе. Он бежал в сторону Киева🤔 Развернулся что ли?🤔😀

    Eugene Sprytny reply Tatyana Zinchuk

    Он бежал с запада на восток. Через Тернополь и Житомир на Киев. Трек есть на его сайте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up