Мандруємо Україною: найкращі місця та події, які варто відвідати у березні

Мандруємо Україною: найкращі місця та події, які варто відвідати у березні
Цвітіння карпатських долин

Березень – відмінний час, щоб розпочати старт подорожей. Україна є надзвичайно різнобарвною країною, тож у вашому записничку завжди знайдуться місця, які ви ще не відвідали. 

Пропонуємо вам переглянути цікаві заходи та чарівні місця в Україні, які вас точно вразять. Однак під час поїздок не варто забувати про дотримання карантинних заходів.

Марш жінок у Києві та Львові

Феміністичний марш «Права жінок ˗ права людини!» стартує на площі Ринок у Львові 8 березня. Розпочнеться о 13:00 і триватиме близько 2 годин. На центральні вулиці міста вийдуть жінки, аби висловити одна одній підтримку у щоденній боротьбі за право на безпеку, самореалізацію та повагу.

Відео дня

«Ми прагнемо жити в суспільстві, де зможемо без страху перебувати на вулиці у будь-який час доби, не соромитися повідомляти друзям, родичам або відповідним установам про насилля, якого ми зазнали», – додають організатори.

Цього дня у Києві також відбудеться марш жінок, який розпочнеться о 13:00 у центрі міста.

«Велике жіноче ралі»

Поганяти на автомобілях або ж подивитися, як дівчата ганяють на автомобілях, можна буде у Києві 8 березня. У Великому жіночому ралі, яке щорічно проходить у Києві, беруть участь виключно жіночі екіпажі. Головні завдання змагань незмінні: проїхати маршрутом гонки вулицями Києва і пройти спеціальні ділянки. 

Велике жіноче ралі завжди відвідують тисячі вболівальників. У 2008 році було навіть встановлено рекорд – більше 20 000 чоловік прийшли подивитись на церемонію нагородження красунь-водійок.

Шевченківські дні

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які припадають на річницю народження і смерті Тараса Шевченка.

Варіантів, куди піти або поїхати на Шевченківські дні в Україні, багато. Можна поїхати у Черкаську область, село Шевченкове, щоб відвідати заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка». Там можна буде побачити реконструйований батьківський будинок Кобзаря, а також могилу матері поета. Також можна відвідати у Каневі Чернечу (Шевченкову) гору, місце, де був похований Тарас Григорович. 

Масниця в Пирогові

Масниця – це неповторне, веселе, яскраве свято, сповнене народних звичаїв і обрядів. Наші предки вірили: рядженими, піснями, танцями і різними заклинаннями можна прогнати зиму і закликати весну, а до того ж посвяткувати і побавитися перед Великим постом. 

13 і 14 березня у Пирогові відбудуться святкові гуляння. Відвідувачі музею зможуть побачити максимально відтворений давній обряд Колодія. На святі також виступлять фольклорні колективи, які відтворять для відвідувачів стародавні обряди і заспівають народні пісні.

 Гостей розважатимуть традиційними народними забавами, запросять на танець, пригостять смачними стравами: варениками, млинцями та узваром.

Змагання з велосипедного спорту крос-кантрі «MTB Spring Spring RACE»

Для любителів велоперегонів по пересіченій місцевості зі спусками, підйомами, швидкісними та технічними ділянками (крос-кантрі) 20 березня у Тернополі відбудуться перші цьогорічні змагання «MTB Spring RACE».

Змагання з велоспорту серед аматорів передбачають подолання дистанцій 9 км та 27 км. Траса пролягатиме через Кутківецько-Пронятинський ліс. Місце старту – Дальній пляж. Підтвердження реєстрації та видача номерів відбудеться з 10:00 до 11:00. Старт змагань – об 11.30.

Вікові категорії учасників серед чоловіків:

Для жінок-учасниць передбачені такі вікові категорії:

Для участі у змаганнях з велосипедного спорту крос-кантрі серед аматорів «MTB Spring RACE» обов’язкова попередня реєстрація.

Фестиваль Наукового Абсурду 3.0

Фестиваль Наукового Абсурду проходитиме 27 березня у Києві з 11:00 до 18:00 за адресою: вул. Дорогожицька, 3.

Суть фестивалю проста – популяризація науки, протистояння псевдонауковим стереотипам, суспільний діалог, заохочення займатись наукою. Цього року на вас чекає ще більше цікавих фактів, крутих демонстрацій та руйнування пришелепкуватих міфів зі світу псевдонауки.

«На лекціях вам розкажуть про химерну "формулу вічного життя", ви дізнаєтесь про харчування, за допомогою якого можна зберегти ваш мозок у гарній формі. Ще більше новинок про глибини незвіданого космосу, про підроблені лікарські засоби та справжні основи якості», – додають організатори. 

Для діток буде відкрита розважальна зона демонстрацій, наповнена захоплюючими експериментами та дослідами.

Цвітіння карпатських долин

Весна – це прекрасний час, коли природа пробуджується і з’являється можливість насолоджуватися нею всіма фібрами душі.

Це відмінний час, щоб поїхати у Карпати і нарешті побачити відомі долини крокусів і пролісків, достатньо вже дивитися на них по телевізору. Починається цвітіння у середині березня і триває до кінця квітня, а значить є багато часу, щоб відправитися у подорож.

Світлана Цимбалюк

​​​​​Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up