Куди поїхати на карантині: 5 цікавих локацій Житомирщини

Куди поїхати на карантині: 5 цікавих локацій Житомирщини

Карантин та самоізоляція диктують свої правила. У період весна - літо актуальні подорожі. Доки більшість кордонів закрита, вивчаємо Житомирську область. Колоритна, магічна, з каньйонами, болотами, водоймами та справжніми джунглями. 

Розповідаємо про 5 цікавих локацій на Житомирщині спільно з «Veter Do It».

Старий Солотвин

Навіть єдине фото, зроблене на цій локації, вартує приїзду. Ви напевне бачили хатинку посеред води у переліках інстаграмних місць України, час біля неї побувати. Будинок рибалки на острові Кохання, як його ще називають, розташований посеред річки Коднянка. Його полюбляють пари і молодь, адже це місце дуже вдале для пейзажних знімків. 

Туристи мало звертають увагу на походження хатинки, але відомо, що острів з’явився у 1970 році штучно. Будинок нині покинутий, та й сам місток до нього не надто надійний. Однак, чи зупиняв когось страх? Подивитися на це місце можна в будь-яку пору року, а от фотографуватися радимо на світанку, доки інші ще сплять, щоб отримати справді колоритні кадри. 

Відео дня

Урочище Камінне Село

Камінне Село – одне з містичних чудес світу – це «вулиця» посеред лісу, утворена вкритими мохом каменями. Усі валуни різного розміру та чудернацької форми.   

Вчені вважають, що ці глиби занесло сюди льодовиком. Інша версія – підніжжя гір, що виникло внаслідок руху льодовикових мас. Найцікавіший варіант, звичайно, розкажуть місцеві, які вважають урочище створеним Богом місцем. Справді, на деяких каменях можна побачити «сліди Бога» – невеликі заглибини, які нагадують людську ступню. Вода в цих слідах завжди тепла та має чудодійні властивості. Ми не перевіряли, а от ви можете спробувати. 

Поліський природний заповідник

Щоб не заблукати в лісі, але побачити його в усій красі, можна провести день на території Поліського заповідника. Ліси тут збережені у тому вигляді, як вони існували сотні років тому: з озерами та болотами, струмками та різноманітною рослинністю. Оскільки ліс нагадує тайгу, тваринний світ заповідника характерний саме для цієї місцевості. Тут водяться лосі, рисі, глухарі, орябки, бородаті сови та інші представники фауни. 

Дідове Озеро

Місце, яке варто побачити на Житомирщині – заповідна зона під назвою «Дідове Озеро». Це болотиста місцевість, особливістю якої є іржаво-коричневий колір води, спричинений вимиванням гумусових речовин із торфу. На території 249 га ростуть рідкісні рослини, зокрема латаття біле та глечик жовтий. Сплав на місцевих озерах – унікальне явище, яке змушує понервуватися, адже ця частина Полісся вважається початком болота. Та чи може щось зупинити тих, хто готовий ризикнути?  

Діснейленд в Україні

Дорогою на Київ не пропустіть одну з найбільших в Україні кіностудій. Victoria Films Studio займає територію 36 га з десятком павільйонів, натурними майданчиками та парком ігрового транспорту. На жаль, екскурсію організувати не вдасться, але палац при в’їзді на територію однозначно вартий того, щоб бути сфотографованим. 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі (2)
  • Олег Филимонов

    В Україні теж можна прекрасно відпочити виявляється. Спасибі за хорошу добірку красивих місць для відпочинку. Я поки літаю тільки по роботі, ось виліт в на наступні вихідні в Запоріжжі https://uniticket.com.ua/aviakvytky/kiev/zaporozhye/. Я вже знаю, як можна на квитках економити, наступного разу бронювати квитки буду на відпочинок!

  • Степан Антонов

    В Україні гарно, але хотілося б за кордон.

keyboard_arrow_up