"А я на морі": які українські курорти найдорожчі і найдешевші

"А я на морі": які українські курорти найдорожчі і найдешевші

Рейтинг найпопулярніших і найдорожчих курортів очолює Одеса.

Бердянськ, Залізний Порт, Коблеве, Затока та Кирилівка - це топ-5 популярних цьогорічних українських курортів за версію компанії Google, у якій проаналізували пошукові запити користувачів з України протягом останніх трьох місяців.

Відпочиватимуть на вітчизняних курортах, за статистикою, понад половина українців. У скільки обійдеться відпочинок на найдорожчих українських курортах, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1.

На сайти з пошуку оренди житла ціни різняться. Номер на двох в Одесі коштує 2-3 тис. грн, але подекуди - 5 і навіть 7 тис. за ніч. Залізний порт дешевший: у середньому тисяча гривень. Затока, Бердянськ Кирилівка та Коблеве - майже в одну ціну 800 грн до 1,5 тис. грн.

Відео дня

"Якщо робити рейтинг найдорожчих українських курортів, то на першому місці буде Одеса", - каже експерт із туризму Антон Тараненко. "Друге місце це буде курорт на Західній Україні. На третьому - курорти Херсонщини. На останньому місці - це найдешевше - Затока, а також частина Одеського регіону", - каже він.

Ціни ж цього року вищі на 20-30%. "Більш всього подорожчав середній і високий рівень. Нижчий - це, умовно кажучи, бабусін варіант - апартаменти, лишився плюс-мінус на такому ж рівні", - розповів Антон Тараненко.

Найдорожчі українські курорти

Річ у тому, якщо зростає попит, то ростуть і ціни. "Минулого року завантаженість готелів в містах була 20%. Сьогодні з відкриттям кордонів маємо середню завантаженість готелів 50-60%. Минулого року не було такого шаленого попиту", - додав експерт. 

 

За його словами, хоча на українських курортах сервіс лишає бажати кращого, але відпочивати українцям хочеться. Натомість більшість Європейських країн зараз вимагає ПЛР-тест або повну вакцинацію. Крім того, є такі, які для наших громадян закриті взагалі.

Джерело: ТСН

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up