Звернення начальника Управління ДСНС в області щодо попередження нещасних випадків на воді

Звернення начальника Управління ДСНС в області щодо попередження нещасних випадків на воді

Шановні мешканці та гості області!

Незважаючи на запроваджені заходи, з початку року через необережне поводження на воді  в області потонуло 20 осіб, серед яких 5 дітей. Для порівняння – станом на 03 липня минулого року жертвами водяної стихії стали 13 відпочивальників області, з них одна дитина.

Основні причини загибелі – це купання у невстановлених місцях з порушенням правил поведінки на воді, вживання алкогольних напоїв під час відпочинку та залишені без нагляду діти.

Також не слід забувати про канікули. Зараз підлітки масово рятуються від спеки на місцевих водоймах. Проте їх відпочинок рідко можна назвати «безпечним» – стрибки у воду з високих скель, ігри на глибині тощо.

Відео дня

Один із трагічних випадків стався 21 червня на річці Виспа білясмт Романів. Під час стрибків у воду з висоти загинув 10-річний хлопець, який відпочивав на річці разом із друзями. У неділю 23 червня на одному з кар’єрів Житомира водолази міської комунальної аварійно-рятувальної служби шукали тіло 35-річної жінки, яка втопилась напередодні ввечері. 24 червня на річці Смолка у м. Новоград-Волинському втопився 16-річний хлопець.

Зважаючи на ситуацію, що склалася, звертаюся до вас із проханням не нехтувати правилами безпеки! У першу чергу це стосується батьків – ніколи ні за яких умов не дозволяйте дітям йти самім відпочивати до води та не залишайте їх без нагляду поблизу водойм! Якщо все ж так це сталось з якихось причин, то обов’язково нагадайте їм правила безпеки!

Також я хочу нагадати дорослому населенню про заборону вживання алкогольних напоїв під час відпочинку біля водойм. Під впливом спиртного людині здається, що з нею нічого не станеться, а якщо, щось і трапиться, то вона обов’язково із цим справиться. Проте, ця думка хибна. Крім того, закликаю населення ніколи не купатися та не пірнати у не відведених для цього місцях, а також не купатися не самоті!

Пам’ятайте, що ваша безпеки, у першу чергу, у ваших руках! Жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого, особливо за умов зверхнього ставлення до порад. Тому цінуйте та бережіть власне життя!

З повагою та за дорученням колективу

начальник Управління ДСНС України

у Житомирській області

Ігор Нікітчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up