Звернення до житомирян

Звернення до житомирян

Віталій Сівко та Ірина Мороз: "2017 рік став роком, коли на наших очах Житомирська міська рада і Сергій Намєснік збрехали майже тисячі житомирян та їх родинам. Потрібний Житомиру такий керівник Координаційної ради з питань "Бюджету участі"?".

У травні, коли Комунальним підприємством 0628 (що займається вивозом сміття в Житомирі на полігон) були придбані 140 із 190 контейнерів для роздільного сміттєзбирання ми отримали дзвінок від Сергія Намєсніка, який дуже поспішав їх виставити у місті і запропонував, що готовий поїхати на ринок та придбати балончик з автомобільною фарбою та пофарбувати у колір, який ще не допоставив завод виробник. Звісно ми були проти такої "ідеї" і ще 2 тижні чекали поки всі контейнери надійдуть на КАТП 0628. Презентували в центрі міста дві локації. Про наш проект на своїй сторінці навіть написав міський голова Сергій Сухомлин. В червні Житомирська міська рада (після погоджень і візувань) оприлюднила на офіційному сайті 48 місць, де будуть розміщені контейнери та повідомила, що КАТП 0628 проводиться робота по їх розміщенню в місті. У серпні ми запропонували для високої рентабельності проекту запустити його поряд із усіма ОСББ міста (поряд із 309 багатоповерховими будинками), але отримали дзвінок від Сергія Намєсніка, який сказав, що ми поспішаємо і це все згодом. Потім в серпні Сергій Намєснік поїхав на відпочинок. Згодом у вересні виявилося, що КАТП 0628 не може ніяк використати виділені на початку року 18 тисяч гривень для виготовлення наліпок на контейнери, а відтак не може їх розставити по місту. А в грудні ми вперше почули, що без нашої згоди всі контейнери Житомирська міська рада і Сергій Намєснік планують розставити біля усіх загальноосвітніх шкіл, так би мовити житомиряни не готові до проекту та що все починається із школи. 
Ми свідомі люди і говоримо прямо:
1. Такими діями Сергій Намєснік, Координаційна рада і Житомирська міська рада дискредитують "Бюджет участі" в Житомирі.
2. Розвиток освіти та культури починається із виховання дітей в сім'ях, а не в школах.
3. Житомиряни готові до даного проекту і підтримали його на міському голосуванні (нагадаємо, що "Житомир - не смітник!" здобув 4 місце).
4. Рентабельним проект для міської ради точно не стане після розміщення 190 контейнерів по усьому місту біля шкіл. 
P.s. Сьогодні кілограм лише пластику приймають по 5-6 гривень, от уявіть скільки щодня житомиряни викидають пляшок на смітники і скільки, наприклад, 500 контейнерів для пластику можуть приносити прибутку Житомирській міській раді (6 грн. х 500 контейнерів х 20 кг. зігнутого пластику = 60 тисяч гривень). При цьому витрати на збирання і перевезення не перевищать 15 тисяч. Тобто, за два-три дні житомиряни за свої ж відходи можуть отримувати в місцевий бюджет по 30-40 тисяч.

Житомирська обласна молодіжна громадська

організація "ХХІ покоління" та Молодіжний Актив 

Відео дня

Розвитку Житомирської області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up