Знову про якість виконання робіт з реконструкції скверів в Житомирі

Знову про якість виконання робіт з реконструкції скверів в Житомирі

Під час війни місцева влада розпочала реалізацію величезних проєктів з реконструкції скверів, тротуарів та інших громадських місць. 

Але при цьому якість виконання робіт дуже часто викликає незадоволення. Так, кілька житомирських ЗМІ раніше повідомляли, що роботи з укладки бруківки в Житомирі виконуються підлітками, які нібито працюють «під час практики». Більш детальну інформацію не вдалося отримати від виконавців згаданих робіт.

Аналогічна ситуація повторюється знов вже під час реконструкції «частини території благоустрою з організацією скверу на розі вулиць Шевченка та Князів Острозьких в м. Житомирі».

Відео дня

На сайті Держзакупівль zakupki.prom.ua з 14 квітня 2023 року було розміщено лот «Реконструкція частини території благоустрою з організацією скверу на розі вулиць Шевченка та Князів Острозьких в м. Житомирі (CPV ДК 021:2015: 45200000-9 Роботи, пов’язані з об’єктами завершеного чи незавершеного будівництва та об’єктів цивільного будівництва)».

Також зазначено, що «аукціон в даній закупівлі не проводився. Це пов’язано із нерівномірним доступом учасників до торгів через нестабільність електропостачання по всій території України. Переможця буде визначено за ціною, яку учасники вказують при подачі пропозиції».

Замовником даного лоту є Управління капітального будівництва Житомирської міської ради. Очікувана вартість робіт - 4 933 134,00 грн.

Ми направили офіційний запит до Житомирської міської ради з проханням надати коментар стосовно технічної якості виконаних робіт. Адже зараз містяни, які мешкають поруч з місцем виконання робіт, зазначають, що бруківка встановлюється з різною відстанню одна від одної. Це можна побачити на фото, коли відстань на встановленій брусчатці складає від кількох міліметрів до кількох сантиметрів. Це звичайно можна списати на ще незакінчені роботи, але питання до якості все ж залишаються.

Після отримання офіційної відповіді від міської влади, ми обов’язково додатково повідомимо наших читачів. 

Варто все ж зазначити, що в кількох центральних ЗМІ вже з’явилися критичні матеріали щодо величезних коштів, які місцеві влади в України витрачають під час війни на термінове виконання робіт з благоустрою. На той же час коштів на облаштування укриттів не вистачає. Більш того, частину укриттів в Житомирі було зачинено нібито на літній час. Про це читайте незабаром в нашому спеціальному матеріалі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (26)
  • Angelika Zt

    Роблять бистріше щоб кошти освоїти. І перейти на інший сквер . Не на якість , а на кількість.
  • Lyudmila Thereshchuk

    Напевне ми живемо в різних країнах.Війна для одних і великі можливості для інших.Це просто жах.???....
  • Наталья Покровская

    Знаю, що була петиція про припинення подібних дій, вона набрала достатню кількість голосів, але ніхто не звернув уваги. Цей майбутній "сквер" розташовані як раз біля дому моїх батьків і крім обурення жителів не викликає жодної позитивної емоції. Всі мешканці - за спрямування коштів на потреби фронту. В Дніпрі, наприклад, мер вже прийняв рішення про виділення великої суми з місцевого бюджету для закупівлі та виготовленню дронів.
  • Татьяна Савельева

    Нічого не міняється.СБУ агов Ви де?

keyboard_arrow_up