Житомирянка скаржиться на бездіяльність влади

Житомирянка скаржиться на бездіяльність влади

До редакції газети «20 хвилин» звернулась житомирянка Надія Миколаївна. Жінка вже декілька років не може вирішити питання з водоводом у власному будинку, а міська влада не тільки не хоче допомогти, а й перешкоджає.

З 2017 року у квартирі Надії Миколаївни немає водопостачання. Жінка розповіла, що водопостачання її сім’ї було проведено за міський бюджет і вони були однією з перших сімей у місті, кому так пощастило.

«Ми користувалися водою з 1964 року. Нам на той час хотіли надати іншу квартиру, щоб ми перейшли зі старого фонду в новий, але ми лишилися, і міська рада через це провела нам у квартиру водопостачання. Будинок цей одноповерховий старого фонду на п’ять квартир, а проводили тільки нашій сім’ї», – говорить житомирянка.

Через особливості розташування колонки з водою та самої квартири водопровід довелось прокласти через кухню сусідки, яка була зацікавлена в тому, щоб і собі мати воду в оселі.

Відео дня

«У сусідній квартирі жила поважного віку жінка, і коли ми проводили воду, нам довелось прокопати 4 метри до будинку та прокласти трубу через квартиру цієї жінки і до нас. Жінка була зацікавлена, щоб у неї була вода (без водовідводу). Нам встановили колонку, і на рівні міста в той час це було дуже дефіцитно», – зазначила жінка.

Проблеми розпочались, коли в сусідню квартиру в’їхали нові сусіди: почали добудовуватись, чим перекрили прохід, та ще й залили бетоном каналізаційну трубу, що вела від квартири Надії Миколаївни.

«Через певний час сусідка померла, і в її квартиру вселилась сім’я. Вони зробили добудову, перекрили єдиний можливий під’їзд і прохід. Спочатку будівництво добудови було безконтрольним та незаконним, що підтвердила комісія міської ради. 

Своїм будівництвом сусіди перекрили каналізаційну трубу та зробили свій особистий вихід до каналізаційного колодязя, труба відновленню не підлягає. Вигрібна яма з самого початку була передбачена на одну нашу сім’ю, жодного підключення до міської мережі ми не мали ніколи.

Я одразу ж звернулась до водоканалу, на що мені відповіли, що то земля сусідів і вони вправі робити, що їм заманеться, хоча цей будинок був на обслуговуванні міського ЖЕКу до 2018 року, а будувати сусіди почали у 2017», – каже жінка.

У зв’язку з відсутністю водопостачання, за рішенням комісії, Надії Миколаївні припинили нарахування та вказали, що роботи з відновлення водопостачання вона має виконати за свій кошт. Жінка стверджує, що в інші квартири її будинку міська влада разом із водоканалом провела воду.

«Замовила я проєктну документацію за свій кошт, і коли я переглянула її, склалось враження, ніби до будинку ніхто не приїздив. Виконавці переплутали номер моєї квартири і наплутали з проєктом. Документація, технічні роботи, матеріали – це дуже дорого буде коштувати, таких коштів я не маю.

Міська влада та водоканал за свій кошт провели водопостачання в сусідні квартири, де ніхто не проживав, я здогадуюсь, що це було зроблено для того, щоб дорожче продати ці квартири. 

Коли я подала запит, щоб мені надали технічну документацію на проведення водопостачання в ці квартири, мені сказали, що це конфіденційна інформація, також водоканал порадив мені звертатися до суду, щоб вирішувати самостійно питання з сусідами», – ділиться  Надія Миколаївна.

«Згідно з п. 15 "Правил…" водопровідні води житлових будинків приватного сектору на баланс підприємства не приймаються, є власністю споживачів і ними експлуатуються.

Враховуючи те, що підприємство не має юридичних прав втручатися у майнові спори громадян, за неможливості вирішити питання відновлення водопостачання квартири через взаємопорозуміння, це питання підлягає розгляду в судовому порядку», – йдеться у відповіді водоканалу за липень 2017 року.

У Житомирській ОДА розглянули звернення житомирянки та вказали, що у цьому будинку всі квартири приватизовані, окрім квартири Надії Миколаївни (хоча її мати приватизувала квартиру ще у 2003 році), та ще й вказали, що ніби жінка має заборгованість з водопостачання (яким не користується тривалий час). Воду відключили, а платіжки приходять.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up