Житомиряни зможуть  змінити  реєстрацію місця проживання за декілька хвилин на порталі  Дія

Житомиряни зможуть  змінити  реєстрацію місця проживання за декілька хвилин на порталі  Дія

Без зайвих довідок та  папірців… Незабаром житомиряни зможуть  змінити  свою реєстрацію місця проживання за декілька хвилин на порталі  Дія.  

Про це розповіла начальниця управління ведення реєстру територіальної громади міської ради Ірина Ярош, - повідомляється на сайті міськради.

Проєкт у тестовому режимі наразі впроваджується в Києві, Харкові, Вінниці, Луцьку, Рівному, Кривому Розі, Маріуполі.  Ці міста нададуть свої пропозиції Міністерству цифрової трансформації.  Планується таку послугу запустити на всій території України. 

Потрібно  буде зайти на портал Дія, з-поміж  усіх послуг  обрати  зміну реєстрації місця проживання й заповнити заяву. Власник житла має підтвердити запит і дати дозвіл на реєстрацію місця проживання  в житлі, яке внесено до Державного реєстру речових прав на  нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно.  Інформація про нове місце проживання автоматично з'явиться в реєстрі територіальної громади,  зняття з попереднього місця реєстрації також відбуватиметься  одночасно.  

Відео дня

«Зареєструватися в Дії можна тільки за наявності ID-паспорту… Право власності на майно має бути внесено в  Державний реєстр речових прав на  нерухоме майно та Реєстр прав власності на нерухоме майно …  Ми часто стикаємося з тим, що  документи про право власності застарілі та інформація про них відсутня в Державного реєстру речових прав на  нерухоме майно …», - говорить Ірина Ярош.

Фахівці  управління, на яких покладені функції реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання/перебування, наразі наповнюють  два  реєстри  -  загальнодержавний та місцевий. До прикладу, Ірина Ярош заходить в  систему загального реєстру територіальної громади  за допомогою захищеного електронного носія, вводить прізвище, дату народження для пошуку особи.  «Тут виконую необхідні дії. Наприклад, зміну реєстрації місця проживання чи зняття з реєстрації місця проживання…»

Наразі у Житомирі налаштовується процес підключення до системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів РТГ(реєстру територіальної громади) м. Житомира до загальнодержавного Порталу ведення реєстру територіальної  громади.  

Нагадаємо,  з травня цього року прийом  громадян з питань реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб у місті Житомирі здійснюється  в приміщенні «Прозорого офісу» (площа Польова, 8, кабінет № 109).

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up