Житомиряни з інвалідністю скоро зможуть користуватися новими спецавтомобілями

Житомиряни з інвалідністю скоро зможуть користуватися новими спецавтомобілями

Під час засідання виконавчого комітету, яке відбулося 13 січня, стало відомо, що невдовзі у Житомирі будуть функціонувати два нових автомобілі, які будуть перевозити людей з обмеженими фізичними можливостями.

Як зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Вікторія Краснопір, на сьогоднішній день в місті наявний тільки один автомобіль, який призначений для перевезення людей з обмеженими можливостями. Однак він знаходиться в незадовільному стані, тому було вирішено закупити два нових. Їх загальна вартість становить 2 млн 400 тис грн.

 

Відео дня

«Потрібно сказати, що в місті існує один автомобіль для перевезення осіб з обмеженими можливостями, який працює в нас вже більше, ніж 7 років. Він знаходиться на балансі нашого територіального центру і обслуговує осіб з інвалідністю відповідно нашого розробленого положення. Однак один автомобіль потреби людей не задовольняє. Тим більше, що він був поставлений нам уже бувшим у використанні з Німеччини. Це була гуманітарна допомога, тому він зараз в складному технічному стані і досить багато часу проводить на ремонті, багато коштів витрачається на проведення ремонтних робіт. Тому ми звернулися до народного депутата з тим, щоб він допоміг і спрямував субвенцію на соціально-економічний розвиток регіону до Житомирської міської ради. Зокрема, до департаменту соціальної політики для того, щоб ми могли придбати два автомобілі. Ця субвенція була спрямована в розмірі 2 млн 800 тис гривень, ми провели тендерні закупівлі і придбали два автомобілі для перевезення осіб з обмеженими можливостями», – розповіла директорка. 

Також Вікторія Краснопір наголосила, що один автомобіль буде перевозити дитяче населення, а інший – доросле. Кожен з них одночасно може вмістити до чотирьох візків.  

Визначили так, що один з автомобілів буде обслуговувати дітей, оскільки в нас є центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, де важко неповносправні діти, а добратися туди мамам досить складно. Тому один буде дитячим, а один дорослим. Тобто доросле населення буде обслуговувати два автомобілі. Наразі ми їх придбали за 2 млн 400 тис грн. Автомобілі якісні, сертифіковані, обладнані автоматичними підйомниками, безшумні та надійні. Це Сітроен Джампер, які одночасно можуть перевозити  до чотирьох візків. 

На сьогоднішній день новим автомобілям уже видали номерні знаки, залишилось їх передати на баланс центрів реабілітації та вирішити деякі організаційні питання, які триватимуть близько місяця. 

«Зараз ці два автомобілі знаходяться на балансі департаменту соціальної політики, як покупця по тендерній процедурі. Вони уже прийняті, ми отримали на них номерні знаки. Тому хочемо їх передати на баланс наших центрів: відповідно територіального центру і центру комплексної реабілітації. Наразі ми розробляємо положення про перевезення, оскільки в нього також потрібно буде вносити зміни у зв’язку із збільшенням кількості наших автомобілів», – говорить Вікторія Краснопір. 


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up