Житомиряни вимагають звільнення директора «Житомирводоканалу» Андрія Нікітіна

Житомиряни вимагають звільнення директора «Житомирводоканалу» Андрія Нікітіна

15 липня під стінами міської ради відбулась акція громадськості з метою звільнити з займаної посади директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна.

На акцію зібрались зо два десятки житомирян, представники ЗМІ та правоохоронних органів. Протестуючі скаржаться на якість води та ціни, які постійно тільки підвищуються.

Підґрунтям для обурення містян стало також те, що відносно нещодавно, на хабарі сумою в 350 тисяч грн впіймали одного із працівників «Житомирводоканалу». Після цього випадку пана Нікітіна відсторонили від роботи до закінчення перевірки й знаходиться у відпустці, за розпорядженням міського голови.

Мітингувальники прийшли з плакатами: «Нікітіна до кримінальної відповідальності», «Коли ви нажеретеся?», «Злочинний виконком своїми рішеннями вбиває Житомир», «Керівництво водоканалу Гаврилова та Нікітіна на нари».

Відео дня

Учасники акції пояснюють свою вимогу звільнити Андрія Нікітіна з посади через його непрофесіоналізм та допущені помилки в управлінні майном житомирян. Наголошують, що результат дорогих модернізацій в кредит досі не відчувається: якість води низька, її до сих пір не можна вживати, про що говорять результати аналізів.

До протестувальників вийшов заступник житомирського міського голови Сергій Кондратюк. За його словами, наразі триває службове розслідування, яке має встановити чи був причетний директор водоканалу до корупційних дій.

«Відповідним розпорядженням міського голови сьогодні продовжується службове розслідування щодо посадових осіб "Житомирводоканалу". Тому після закінчення розслідування громадськість міста Житомира буде повідомлена про висновки», – зауважив Кондратюк.

За день до акції, 14 липня, відбулось заключне засідання комісію по розслідуванню зловживання ряду посадових осіб на КП «Житомирводоканал».

У коментарі журналістам «20 хвилин» голова ГО «Поліський щит» Сергій Ткачук, який входив у склад комісії, розповів про роботу проведену комісією.

«На фінальному засіданні комісії по розслідуванню зловживання ряду посадових осіб на КП "Житомирводоканал " по факту закупівлі вантажного автомобіля (спецтранспорту), під час якого посадова особа вимагала у представника фірми постачальника кошти, це була сума 350 тисяч грн. Під час отримання коштів посадовця затримали і після цього випадку житомирська міська рада ініціювала проведення перевірки поданому факту  і протягом двох тижнів відбувалися засідання комісій. У склад комісії входили представники наглядової ради підприємства, також представники громадськості. 

Ми досліджували процедуру закупівлі, виявляли порушення, які були допущені та, я сподіваюсь, після оголошення результату даної перевірки буде ініційована робота наглядової ради підприємством по перевірці більш широкого спектру. Ми в свою чергу, як люди, які спілкуються з мешканцями нашого міста, будемо намагатися надати додаткову інформацію та свідчення людей, щоб інформація була потім долучена та на її базі були зроблені висновки», – розповів Сергій Ткачук.

Мітингувальники заявили, що не планують зупинятись та продовжать акцію протесту у середу 21 липня під стінами міської ради об 11:00. Житомиряни будуть звертатися до членів виконавчого комітету міськради,  а в разі незадоволення їх вимоги про звільнення директора водоканалу – мають намір перекривати проїзд на вулицях міста.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up