Житомиряни вчергове мітингують проти підняття тарифів на комунальні послуги. Анонс наступного зібрання. ВІДЕО

Житомиряни вчергове мітингують проти підняття тарифів на комунальні послуги. Анонс наступного зібрання. ВІДЕО

Обурення житомирян підвищенням тарифів на оплату комунальних послуг не вщухає. 

Як наслідок, у Житомирі відбулася перша хвиля протестів, яка припала на 10-11 січня. Сьогодні, 13 січня, мітингувальники зібралися за адресою Київське шосе, 37 з плакатами, щоб розяснити, як підняття тарифів вплине на бюджет пересічного громадянина та бізнесу.

«Ми тут зібралися через різке подорожчання тарифів на енергоносії, в даному випадку – це подорожчання тарифів на газ та на електроенергію. Це акція громадської непокори проти тарифного геноциду українського народу. Ми легітимізували наш прояв громадського невдоволення повідомивши Житомирську міську раду, також у зверненні ми запрошували депутатів обласної, районної ради, а також їх керівництво прийти на мітинг і підтримати нас», - такими словами розпочав мітинг активіст Сергій Ткачук.

Відео дня

Він же і пояснив, чому значне підвищення тарифів на газ та електроенергію, може спричинити справжній колапс. За словами активіста, підняття тарифів змусить нас значно обмежувати себе в покупках, послугах:

«Підняття тарифів боляче вдарить по всіх нас. Підняття вартості комунальних послуг, вартості світла, газу, води призведе до збільшення видатків на комунальні платежі, що в свою чергу призведе до зменшення об’ємів споживання продуктів харчування, споживання. Ми менше зможемо купувати, отримувати якісь послуги, а хтось буде змушений відмовитися від скиби хліба, щоб оплатити рахунки».

Прості жителі – не єдині, на кого підвищення тарифів значно вплине. Як пояснює Сергій Ткачук, видатки бізнесу значно зростуть, а разом з тим – зросте і вартість товарів і послуг. А ось малий бізнес підвищення тарифів взагалі може знищити:

«Другий момент, це що з підняттям тарифів зростають видатки бізнесу. В структурі його видатків є оплата комунальних платежів та енергоносіїв, відповідно бізнес вимушений буде підіймати вартість товарів та послуг, що в свою чергу зменшить об’єми нашого споживання. Для представників малого та середнього бізнесу підняття тарифів призведе до скорочення доходів. Цей факт може повністю знищити невеликі магазини, які реалізують товари. Падіння виручки разом із зменшенням доходів призведе до колапсу».

Опісля мітингувальники почали перекривати дорогу від початку Київського мосту до Автовокзалу.

АНОНС наступного мітингу

Наступна хвиля протестів відбудеться 15 січня 2021 року об 11:00. Маршрут: місце зустрічі – ПАТ «Житомиргаз» (вулиця Фещенка-Чопівського, 35), наступний пункт АТ «Житомиробленерго» (вул. Жуйка, 12), і фінальна точка – Житомирська міська рада. 

Лера Наумова, Руслан Мороз

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (5)
  • Підлога Маккартні

    Зебилы вы тупарылые, в Киеве тарифы устанавливают, а не на местах. Едьте к бубе бастуйте, сметуны мля
  • Vera Bobb

    А краще ,прогнати владу.
  • Лидия Зубенко

    Треба підтримати Житомир!Ми  новоградці КОЛИ????МОЛОДЦІ ЖИТОМИРЯНИ, БРАВОГО НАСТРОЮ, ЗДОРОВ'Я ТА ПЕРЕМОГИ!!!!
  • Олександра Климчук

    Житомирщині.вперед.ми.звами.італія
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up