Житомиряни страждають через відсутність води, рятувальники проводять навчальні евакуації з ТЦ: теми, які житомиряни активно обговорювали у мережі Facebook

Житомиряни страждають через відсутність води, рятувальники проводять навчальні евакуації з ТЦ: теми, які житомиряни активно обговорювали у мережі Facebook

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook за останній тиждень.

Чому житомиряни страждають через відсутність води

Комунальне підприємство «Житомирводоканал» виправдовується за низький тиск води в центральній частині обласного центру та періодичну відсутності водопостачання через ремонтні роботи.

6 липня на Facebook-сторінці «Житомирводоканалу» зазначили, що найближча головна ціль – прокласти та з’єднати 2 гілки по 150 м: одна – зі склопластику, інша – поліетиленова.

Відео дня

«Зараз складно нам усім: вам, бо ви страждаєте через незадовільний тиск подачі води; нам, бо ми відчуваємо відповідальність перед кожним нашим абонентом. Але зовсім скоро наша праця та ваше терпіння буде винагороджене», – запевняє водоканал.

Житомиряни ситі обіцянками не стали, тому взялися активно коментувати роботу водоканалу в мережі.

«Чергові виправдання конторки Нікітіна, мабуть, там вважають, що чим більше писати – тим скоріше житомиряни повірять. Залишили цілі квартали міста без води, і намагаються відбілити себе, при цьому відверто брешуть, що це не відсутність води, а знижений тиск, та перекладають відповідальність на жителів приватного сектору, немов вони поливають свої ділянки понад норми, тому на поверхах і немає води», – прокоментував Євген Володимирович.

 «Та ви вже обнагліли вкрай, літо на вулиці, нема чим помитися ні їсти зварити», – скаржиться Світлана Харенко.

 «Спочатку говорили: на початку липня вже буде вода, тепер до кінця липня, так і літо пройде, а води не чекайте. Так набридло, треба вставати о 5:00 щоб помитися, а потім цілий день води немає. Водоканалу байдуже на людей, ви вважаєте, що це нормально?» – ставить питання Марія Наюк.

 «Дякуємо за пояснення. Важлива інформація, бо пристосовуємося до цих обставин вже 2 місяці. Ставимося із розумінням у важких для всіх нас умовах, хоча вода у нас лише кілька годин вночі, посеред дня буває іноді, й тиск настільки малий, що баклагу на 5 л доводиться набирати дуже довго. Лише вночі після 1:00 можна більш-менш повноцінно покористуватися водою», – поділилась досвідом Оксана Гончарова.

«Бла-бла-бла, як завжди...» – написала Katyerina Andryeyeva.

«Це дуже складно, особливо коли в чоловіка є декілька години потрапити додому, помитися влітку вдома - це головніше за їжу. В деяких домах води просто немає ніякої», – говорить Аліна Козирьова.

«Так почистили річку , що й вода пропала», – дивується Люба Кирилюк.

«Ви вже знущаєтесь, хіба можна так жити? Без води», – жаліється Лариса Марченко.

У Житомирі провели навчальну евакуацію з торгових центрів

В одному з торговельних центрів Житомира провели навчальну евакуацію. Рятувальники перевіряли, чи є вказівники на бомбосховища, як реагують відвідувачі та чи правильно діють працівники торгового центру під час повітряної тривоги. Такі навчання проводять, аби запобігти трагедії, подібній до тієї, яка нещодавно сталася в результаті ракетного удару по торговельно-розважальному центрі у місті Кременчук.

Містяни неоднозначно відреагували на такі тренування, адже свого сховища у ТЦ не було, тому всім довелось бігти через дорогу до найближчого бомбосховища.

 «Це цирк. Під час тривоги люди мають бігти через дорогу, де повно машин і поки вони добіжать до того сховища, то не факт, що всі добіжать», – прокоментувала Alina Lonska.

 «Житомир – місто перевіряючих», – жартує Олексій Суксов.

«Бажано було б перевірити і дотримання комендантської години в Житомирі», – рекомендує Любов Гадзевич.

«Цікаво побачити тренування з евакуації в "Глобалі", де сховище ще далі, ніж тут», – говорить Alina Lonska.

«"Галочку" поставлять, що потренувалися», – каже Світлана Бондарчук.

«Показуха», – пише Михайло Гвоздецький.

Анна Сергієнко

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up