Житомиряни просять захистити тварин

Житомиряни просять захистити тварин

На сайті Житомирської міськради зареєстровані ряд петицій, що стосуються врегулювання проблем тварин у нашому місті.

Зокрема Сергій Біляченко пропонує створити при Житомирській міській раді службу порятунку тварин: "Жителі міста неодноразово стикаються зі знущанням над безпритульними та беззахисними тваринами. 
Житомирська міська рада та особисто Житомирський міський голова неодноразово наголошував на європейській інтеграції нашого міста так і всієї держави. Європейські країни давно вирішили проблему хворих та безпритульних тварин! В більшості українських міст вже функціонує служба порятунку тварин". 
Житомирянин пропонує за рахунок залучення коштів міського бюджету, благодійних внесків та за підтримки небайдужих жителів міста, на основі вже існуючих ветеринарних клінік, які функціонують в місті Житомирі: 
- створити службу порятунку тварин при Житомирській міській раді;
- створити цілодобову, безкоштовну гарячу лінію для повідомлення про знущання або виявлення хворих, скалічених тварин;
- створити притулки для хворих та безпритульних тварин та забезпечити їх належним ветеринарним наглядом та утриманням;
- розмістити на зупинках громадського транспорту та в комунальному транспорті соціальну рекламу, щодо номерів телефонів, за якими кожен житомирянин зможе повідомити про факти знущання над тваринами.

Дана петиція зареєстрована 17 липня і вже зібрала 11,6 % необхідних голосів.

Наталя Ступіна висловила пропозицію припинити роботу контактного зоопарку в ТРЦ "Глобал" як такого, де знущаються з тварин. "Ні одна жива істота не варта того, щоб над нею знущались. Черепахам не місце біля центрального входу до Глобалу на розпеченому асфальті! Альпаки, коаті, їжаки, лемури мають жити у відповідних для них природних умовах, а не у клітках. І все це стосується кожної пташки, кожної рибини, яка зараз знаходяться там. На жаль, в Україні немає зоопарків по типу природних заповідників, де тварини знаходяться близько до людей, але тим самим їх фізичному та психічному здоров'ю нічого не загрожує. Такі заповідники є у багатьох країнах і більшість тварин,які там знаходяться, є врятованими від жорстокого поводження людей. Ми боремося за те, щоб зоопарків у нашому місті не було, бо контактні вони, чи ні - це насилля над тваринами". Цю петицію підтримали 16 %.

Відео дня

Зоряна Марчук просить заборонити продаж домашніх тварин на Житньому ринку: "Заборонити продаж домашніх тварин на Житньому ринку та ввести дієві механізми контролю. Тварини знаходяться в жахливих умовах, на сонці, без води та їжі .
Власники не мають на них документів чи будь яких довідок з щепленнями. Ведуть себе грубо по відношенню до тварини. Ввечері тварини в клітках,одна на одній остаться ночувати в залізних кіосках, прогрітих цілий день сонцем .Тварини не можуть бути речами. Тварини - це живі істоти,які відчувають біль,страх,голод так само, як і людина". Її підтримали 9,6 % містян.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up