Житомиряни проголосували за Бюджет участі: за проекти віддано більше 32 000 голосів

Житомиряни проголосували за Бюджет участі: за проекти віддано більше 32 000 голосів

Вже третій рік у Житомирі впроваджується Бюджет участі - інструмент, який дає громадянину можливість реалізувати свою ідею за кошти міського бюджету.

Про це інформує міська рада.

Які проекти будуть реалізовані в місті, вирішує громада шляхом демократичного голосування.

З 7 травня по 6 липня житомиряни подавали проекти щодо покращення нашого міста. У цьому році міською радою було виділено більше 15 млн. 219 тис. грн на реалізацію проектів житомирян. Від мешканців міста було отримано 104 проекти, на загальну суму 93 млн. 441 тис. 454 грн.

Відео дня

Після перевірки проектів виконавчими органами міської ради, за рішенням Координаційної ради з питань впровадження Бюджету участі 80 проектів було допущено до загальноміського голосування.

Голосування за проекти тривало з 1 по 10 жовтня. Підтримати проекти можна було двома засобами: віддати свій голос в Інтернеті на спеціальному сайті, або ж у пункті для голосування (міській чи районній радах). У Житомирі людина могла проголосувати за два великих та за два малих проекти.

У Житомирі голосували не лише мешканці міста, у цьому процесі могли брати участь й студенти. Загалом, у 2018 році у загальноміському голосуванні взяли участь 12 527 мешканців, що на 35 відсотків більше ніж у 2017 році.

Всього за проекти було віддано більше 32 000 голосів. За статистикою, половина поданих проектів 2018 стосується будівництва спортивних та дитячих майданчиків, чверть – естетичне облаштування міста, облаштування зон відпочинку та тротуарів, автобусних зупинок і ще чверть – проведення семінарів, фестивалів у мікрорайонах.

Згідно Положення про Бюджет участі, Координаційна рада не пізніше двох робочих днів з дня завершення голосування приймає рішення про затвердження результатів голосування. Автори проектних пропозицій також мають змогу подати апеляційну заяву на ім’я голови Координаційної ради.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up