Житомиряни обрали 13 кращих проектів бюджету участі

Житомиряни обрали 13 кращих проектів бюджету участі

У Житомирі перемогу у голосуванні за кращі проектні пропозиції бюджету участі здобули 13 проектів.

 

У Житомирській міській раді підбили підсумки голосування за кращі проектні пропозиції бюджету участі. Цьогоріч житомиряни обрали 13 проектів-переможців, які будуть реалізовані у 2018 році.  

Загальноміське голосування проходило з 1 до 13 жовтня у Житомирі. Віддати голос можна було двома шляхами. Перший – електронне голосування на сайті Житомирської міської ради. Для цього необхідно було зареєструватися на pb.zt-rada.gov.ua, у вікні реєстрації завантажити сканкопії (або фотографії) першої сторінки паспорту та документу, що підтверджує приналежність до міста Житомира, голосувати за найпріоритетніші проектні пропозиції.

Другий шлях – голосування у спеціальних пунктах. Цього року їх кількість розширили. Такі пункти розташували у Житомирській міській раді, Корольовській районній раді і Богунській районній раді. Для голосування за кращі проектні пропозиції необхідно було показати консультанту паспорт та документ, що підтверджує приналежність до міста Житомира (реєстрація в місті Житомирі/студентський квиток/довідка з роботи).

Відео дня

Цьогоріч житомиряни мали можливість обирати одночасно 5 проектів. У голосуванні взяли участь 8676 житомирян, які віддали 28 756 голосів за своїх «фаворитів».

«У порівнянні з минулим роком кількість голосуючих зросла вдвічі. Якщо у 2016 році проголосували чотири тисячі житомирян, то у 2017 за кращі проектні пропозиції проголосували понад вісім тисяч. У 2018 році на реалізацію проектних пропозицій бюджету участі передбачено 12 149 595 гривень. Загальна вартість 13 проектів, що визначені переможцями, складає 11 828 106 гривень», – зазначила секретар міської ради Наталія Чиж.

На реалізацію яких проектів житомиряни витратять майже 12 мільйонів гривень у 2018 році?

Лідером голосування стала проектна пропозиція «Фонтан щастя». За неї проголосували 1516 містян. У рамках реалізації проекту, за 995тис. 874 грн у Житомирі встановлять антивандальний фонтан з музикою і підсвіткою.

На другому місці з кількістю у 1358 голосів — «Екосквер на Старому бульварі». Сквер використовуватиметься для проведення майстер-класів, зустрічей, обговорень. Його бюджет — 485 тис. 993 грн.

Третій за кількістю голосів – проект«Європейські табло». На його реалізацію потрібно 987 тис. грн. Проектом передбачається встановлення електронних табло автоматичного прогнозування часу приїзду громадського транспорту на зупинках. Табло також міститимуть цифровий годинник, USB-підзарядки для мобільних пристроїв, «тривожну» кнопку із двостороннім голосовим зв’язком, камеру відеоспостереження та «роздаватимуть» безкоштовний Wi-Fi.

Четвертий щабель за кількістю голосів займає «Зимовий SKI парк». Він стане місту у 999 тис. 999грн. Проектом пропонується створення у Житомирі трас як для бігових лиж, так і для початківців у гірських лижах\сноубордингу, а також для сноутюбінгу.

У рамках реалізації п’ятого проекту у місті з’явиться дитячий парк «Моя дитяча мрія». Він написаний з урахуванням дитячих побажань та пропозицій, що надані під час проведення конкурсу малюнку «Моя дитяча мрія» та містить в собі пісочницю, гойдалки, каруселі, ігрові комплекси, будиночки для гри, лавки для відпочинку, освітлення, огорожу, камери відеоспостереження, що забезпечують охорону дитячого парку. Такий майданчик орієнтовно коштуватиме 998 тис.120 грн.

Шостим проектом-переможцем став вуличний сценічний майданчик «Натхнення» на Бульварі Польському. За задумом автора, він має бути виконаний за принципом своєрідного порталу, декораціями до якого слугуватимуть природний ландшафт, а оздобленням – дерева, що були висаджені мешканцями мікрорайону. Його вартість – 950 тис. грн.

Сьома проектна пропозиція – створенння у Житомирі громадської інтернет-бібліотеки «Велесова книга» за принципом «буккросингу» зі сквером та USB-портами для підзарядки мобільних пристроїв. Передбачається, що вона буде обладнана чотирма антивандальними сенсорними екранами, що завдяки інтернет-мережі підключені до світових бібліотек. Джерелом живлення для екранів та освітлення слугуватимуть сонячні фотомодулі. Ці ж модулі можуть слугувати джерелом електроенергії для інтелектуального освітлення скверу. На створення такої інтернет-бібліотеки потрібно 997 тис. грн.

Восьмий проект, за який віддали свої голоси житомиряни, має назву «Інтелектуальна мережа» – шахові клуби у міських бібліотеках. На думку автора проекту, шахові клуби у бібліотеках міста компенсують дефіцит шахових гуртків для дітей та створять можливість для дорослих і, особливо, громадян пенсійного віку, можливість грати у шахи і спілкуватись з однодумцями. Проект коштуватиме 427 тис. 360 грн.

У межах реалізації дев’ятого проекту «Активний відпочинок на Мар’янівці» пропонується будівництво ігрового та спортивного майданчиків, де діти всього мікрорайону зможуть проводити дозвілля разом з батьками. Вартість проектної пропозиції – 999 тис. 332 грн.

«Здорове навчання – здорове дозвілля» – десятий переможець бюджету участі, який передбачає будівництво на території Житомирського міського колегіуму спортивного майданчику за 998 тис. 436 грн. Існуючий майданчик збудований ще 23 роки тому

990 тис. грн потрібно на реалізацію проекту «Музична школа – симфонія дитячих мрій». За ці кошти буде відремонтовано музичну школу.

На 12-му місці – побудова мультиспортивного майданчику біля шкіл № 28 та № 16. Його вартість – 999 тис. 995 грн.

13-м проектом, який реалізують у 2018-му році, стане «Дивосвіт» – парк розваг та відпочинку на Крошні. Даною проектною пропозицією передбачається відновлення зеленої зони. На це потрібно виділити 1 млн грн.

Нагадуємо, що бюджет участі вперше стартував у Житомирі у 2016 році. Бюджет участі (громадський бюджет) – інструмент, за допомогою якого мешканці міста залучаються до розподілу частини міського бюджету.

Ольга Сідлецька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up