Житомирянам презентували інсталяцію про торгівлю людьми

Житомирянам презентували інсталяцію про торгівлю людьми

У Житомирі 12 січня  навпроти обласної бібліотеки ім. О. Ольжича до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства презентували інсталяцію «ГРАНІ».

Захід відбувся за ініціативи Представництва Міжнародної організації з міграції та Міністерства соціальної політики в Україні. Виконавчим партнером МОМ в реалізації Національної інформаційної кампанії у Житомирі є громадська організація «Жіночий інформаційно-консультативний центр».

За словами організаторів заходу, це тимчасова інсталяція, спрямована на те, щоб привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та залучити громадськість до попередження та боротьби із сучасним рабством.

Інсталяція «Грані» - це три куби, на яких розміщено максимально вичерпну і актуальну інформацію про торгівлю людьми, реальні історії постраждалих («Знай»). Там можна знайти і поради, як безпечнo пoдoрoжувати і працювати за кoрдoнoм («Розумій»), і номери гарячих ліній із протидії торгівлі людьми («Дій»).

Відео дня

На відкритті інсталяції прийшли багато молоді, яка якраз і є найбільш вразливою категорією для трафіку.

Також підтримати цю ініціативу долучилися місцева та обласна влада: начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Світлана Гресь, спеціаліст програми протидії торгівлі людьми представництва МОМ в Україні Ірина Мидловець, представник ВБЗПТЛ ГУНП в Житомирській області, члени обласної координаційної ради з питань демографічного розвитку, гендерної рівності, сімейної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

«За останній рік в Україні проблема торгівлі людьми знову стала актуальною. У місті Житомирі діє міська цільова програма підтримки сім’ї, дітей та молоді на 2015-2017 роки, в якій передбачено заходи з протидії торгівлі людьми. Проводиться інформаційна робота серед дітей, молоді, дорослого населення. Жертвами рабовласників часто є жінки, утім за статистикою, переважно у скрутні ситуації потрапляють саме чоловіки та літні люди. Саме тому намагаємося підтримувати організації громадського спрямування, які працюють над вирішенням проблем, пов’язаних із торгівлею людьми», – наголосила начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми Ірина Мидловець, розповіла чим може обернутися поїздка за кордон для необачних людей.

«Людей, які перебувають у скрутному економічному становищі чи просто шукають чогось іншого чи кращого, я прошу бути обережними. Вас можуть спробувати спокусити нереалістичними пропозиціями. Не бійтеся ставити запитання, адже спочатку потрібно дізнатися про ваших роботодавців перш, ніж прийняти важливе рішення. Також уважно читайте умови контракту та ні в якому разі не віддавайте ваших документів. В Україні діє національна безкоштовна «гаряча» лінія за коротким мобільними номером 527. Там працюють кваліфіковані юристи, соціальні працівники, психологи, які перед поїздкою за кордон, можуть вас проконсультувати», - зауважила вона.

За даними представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, понад 160 000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року. За 2016 рік представництво МОМ надало допомогу більше 1100 постраждалим, що на 55% більше, в порівнянні з 2015.

«Саме складна економічна ситуація зумовлює цей приріст, адже заробітки в Україні впали, люди хочуть виїхати за кордон для того, щоб їхні сім’ї мали змогу нормально жити. Також ситуація воєнного конфлікту теж спричиняє приріст постраждалих», - підкреслила Ірина Мидловець.

Інсталяція «ГРАНІ» є частиною Національної інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми. Інформаційні куби будуть розміщені впродовж двох тижнів за адресою Новий Бульвар, 4 (навпроти Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Ольжича).

Юлія Довбня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up